Terug naar overzicht

Wilhelmus JO13-1 - Spartaan 20 JO13-3 (6-0)

Na de vrieskou en twee voetballoze zaterdagen mochten we weer voor het eggie de kunstwei in. Vandaag waren de technische spelers van Spartaan ’20 de tegenstanders. We hebben iets recht te zetten, want uit hebben we de meest onnodige nederlaag van het seizoen geleden. Letterlijk 100 kansen gemist. Vandaag speelde RKDEO tegen VELO, de #1 tegen de #2, en Concordia tegen FC ’s-Gravenzande, de #4 tegen de #5. Wij staan derde en kunnen vandaag dus goede zaken doen. Balo is nog altijd geblesseerd, maar is erbij voor de mental support. Klasse.

We beginnen goed. Brent mag ingooien op rechts en gooit op Dani. Hij draait goed weg en loopt de 16 in en ziet Thom vrij staan bij de 2e paal. Die kan eenvoudig intikken. Dat is lekker, snel op 1-0. Kijken of we door kunnen drukken. We zijn scherp en combineren er lustig op los. De bal komt bij Stefan en die opent met links goed op Milan. Die stoomt op en speelt dan diep op Thom. Zijn tegenstander blokt. Corner. Levi neemt deze sluw laag op Bodhi bij de 1e paal. Die krijgt zijn voet tegen de bal en tikt hem op de lat! Gewoon naar de volgende aanval. Dani krijgt de bal met zijn rug naar de goal met een tegenstander in zijn nek. Hij legt hem met gevoel neer voor Amir. Die doet het schitterend. Beheerst direct met de binnenkant over de keeper. 2-0! Prachtgoal. Keer op keer winnen we onze duels en combineren we door het middenveld en door de verdediging van Spartaan. Captain Oliver, Amir, Ilja en Bodhi heersen centraal op het middenveld.

Danairo en Brent helpen elkaar en winnen het duel. Danairo pakt op snelheid meters en geeft een schitterende bal op Dani. Die ziet dat Thom er op links beter voor staat en geeft de bal op de goede snelheid. Thom weet zo’n buitenkans wel te benutten en hij maakt de 3-0. Een prachtige counter, tweede goal van Thom, derde assist van Dani.

We zijn achterin één moment niet scherp en gelijk staat Spartaan oog in oog met Rojus. Stefan is nog lastig, maar Rojus moet er aan te pas komen. En hoe. Hij redt schitterend met zijn rechtervoet. Nu is het de beurt aan Thom om een assist te geven. Hij haalt de achterlijn en geeft hard laag voor. Jamie is met zijn snelheid eerder bij de bal en krijgt er een voetje tegenaan bij de 1e paal. De keeper redt, maar de bal komt tegen de verdediger die hem in paniek in zijn eigen doel werkt. 4-0! We gaan gewoon door. Bodhi frommel zich er bijna doorheen en krijgt de bal bij Jamie rechts voor het doel. Zijn schot raakt helaas het zijnet.

Rust

Spartaan ’20 nam de tijd in de rust. Ze hadden dan ook een hoop te bespreken. Eens kijken of ze uit een ander vaatje kunnen tappen en er nog een wedstrijd van kunnen maken. Hopelijk niet natuurlijk.

Stefan opent met zijn vrije trap mooi op Levi. Hij speelt goed door op Jamie aan de rechterkant. Hij geeft hem scherp voor. Dani groeit wel, maar niet hard genoeg. Hij duikt om in te koppen, maar komt er net niet goed bij. Spartaan is wat fysieker gaan spelen. De wedstrijd wordt er niet beter van, maar wij gaan er gelukkig goed mee om. We laten ons niet uit de tent lokken. Nu krijgen we een vrije trap aan de linkerkant. Te ver om te schieten of toch niet? Dani denkt van niet. Schitterend over de muur, hoog in de kort hoek. 5-0! Ook al is de tweede helft iets minder, we laten soms echt oogstrelende dingen zien. Bijvoorbeeld een schitterende aanval over links. Milan verovert de bal en speelt op Thom, de derde man is Ilja, die heeft altijd overzicht en ziet dat Milan op volle snelheid er overheen gaat. Hij speelt de bal op snelheid diep en Milan snijdt zijn tegenstander goed af en kan de 16 in. Het enige antwoord dat Spartaan heeft is Milan van achteren neermaaien. De vrije trap levert helaas niets op.

Nu krijgt Dani de bal aan de rand van de 16. Hij passeert met een mooie beweging twee tegenstanders en ziet Jamie vrij staan. Hij zet hem alleen voor de keeper, maar Jamie kan net niet lekker schieten en de keeper redt. Dan is het tijd voor Bodhi Houdini. Hoe die het doet weet ik niet, maar hij rommelt en frommelt en lijkt te scoren. Hij speelt de bal over de keeper, maar de bal wordt nog net van de lijn gehaald. Toch wordt het nog 6-0. De tandem Thom-Milan is weer de baas op links en Thom passt op Dani. Randje 16, maar het moet met links. Nou en. Gewoon een droge knal met links in de korte hoek. Schitterend!

Mooie overwinning mannen. Nu komen er drie wedstrijden van de waarheid. Laten we maar gewoon van week naar week kijken. Volgende week uit bij koploper VELO. Dat zal een pittig potje worden. Bij winst passeren we hen op de ranglijst.

 

Wouter Stikkelman