Wilhelmus JO13-1 - RKDEO JO13-1 (1-2)

Het is herfstig. Met een bakkie koffie in de hand kijken we vanuit de kantine naar het hoofdveld waar onze jongens in wind en regen warm lopen voor de belangrijke wedstrijd tegen RKDEO. Een geduchte tegenstander waartegen ze hun borst nat kunnen maken. Gelukkig kunnen we op een droge tribune de verrichtingen van onze dappere strijders gaan bekijken.
Na het fluitsignaal krijgt Wilhelmus geen kans om in de wedstrijd te komen. De fysiek sterke ploeg uit Nootdorp komt snel uit de startblokken en voor we het weten staan we 1-0 achter. Kom op jongens! Richard ziet al snel dat er even gereorganiseerd moet worden een zet Oliver op de sterke lange speler die het verschil maakt bij Nootdorp. Stefan schuift naar de centrale plek in de verdediging en Balo pakt de rechtsback. RKDEO blijft aandringen met veel lange ballen maar de verdediging staat en Milan zorgt dat de sterke rechtsbuiten geen kans maakt. Nu het achterin staat begint Wilhelmus zelf te voetballen en ze breken een paar keer mooi door.  Mooie actie van Dani maar dan staat er één verdediger teveel. Meteen daarna krijgt hij nog een kans via de rechterflank en dan naar binnen snijden en met een mooi schot belandt de bal op de paal! Gelukkig staat Ilja scherp en weet de bal in de rebound er alsnog mooi in te schieten. 1-1. Klasse boys!
Dan komt RKDEO weer. Stevige duels op het middenveld die de fysiek sterke Nootdorpers vaak winnen. En dan spelen ze een snelle counter die vaak gevaarlijk is. Wilhelmus moet blijven voetballen en dat doen ze gelukkig. Ze houden het veld breed en voor het eerst dit seizoen zien we dat de middenvelders het spel verplaatsen over links en rechts. Dat is lekker.
Met de eerste wissel worden Ilja, Dani en Danairo vervangen door Levi, Amir en Thom. Nu mogen zij laten zien wat ze kunnen. Ondertussen gaat het spel heen en weer en blijft RKDEO gevaarlijk. Verdedigend kunnen we ons geen foutje permitteren of die wordt afgestraft en de Nootdorpers komen nog een paar keer dichtbij de 1-2.  Alle zeilen worden bijgezet en ook Oliver heeft het lastig tegen die lange nummer 8.
Tegen het eind van de eerste helft nog een corner van RKDEO.  Uit de kluts belandt de bal bij een Nootdorper die met een mooie beweging de bal er in schiet: 1-2.
Wilhelmus laat het er daarna niet bij zitten en dringt voor de rust nog met een paar mooie combinaties door in de verdediging van de tegenstander: Thom op Brent, Brent op Amir die het spel verplaatst naar rechts op Jamie die hem weer op Thom probeert te passen. Alleen dan wordt de bal onderschept en fluit de goede scheids af voor de eerste helft.
De tweede helft komen onze jongens scherp en sterk uit de startblokken. Met goed voetbal komt RKDEO nauwelijks meer op onze helft en we zien aanval na aanval. met de tweede wissel gaan Brent, Jamie en Stefan eruit voor Dani, Danairo en Ilja. En die brengen nog weer nieuwe energie op het veld. Het is een 'battle of the middlefield' waar onze jongens strijden om de bal. Steeds meer duels worden er gewonnen en dan komen ze er voetballend steeds goed uit. De verdediging van RKDEO staat als een huis maar de 2-2 hangt in de lucht! Mooi om te zien wat de stijgende lijn is die deze jongens onder deze trainers maken. We zien een sterk voetballend Wilhelmus waar hier en daar heus nog wel eens wat mis gaat maar we zien voetbal met overzicht, inzicht en inzet. De bedoeling is goed, aan de uitvoering kan nog wat geschaafd worden en dat gaat vanzelf door zo te blijven voetballen! Bodhi, Amir, Ilja en Levi knokken tot het eind voor elke bal en strooien met goede passes. Verdedigend staan Oliver, Bali en Milan sterker dan ooit en daar komt RKDEO er ook niet meer aan te pas.  Wilhelmus blijft tot het eind toe gevaarlijk en aan het slot breekt Thom mooi door na een lange bal vanaf het middenveld.  Hij sprint naar de keeper die hij voorbij speelt. Komt dan die terechte 2-2? Vanuit een moeilijke hoek schiet hij helaas in het zijnet. Jammer en een punt was echt verdiend geweest. De trainers waren trots op wat de jongens hebben laten zien: "Beste tweede helft van het hele seizoen, by far. We hebben genoten!"
Fred Stapel