Wilhelmus JO13-1 - RCL JO13-1 (1-0)

Vandaag was sportpark Westvliet het decor voor de 10e competitie en was RCL de tegenstander. Dat het een spannende dag in de kop van de wedstrijdpoule is, lag in het feit dat de gehele top 4 tegen elkaar uit kwam. De nummer 2 (Jodan Boys) speelde tegen de nummer 3 (Katwijk)en de nummer 1 (Wilhelmus)tegen de nummer 4(RCL) Onder toeziend oog van scheidsrechter Witte werd er even na 12.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd.

Wilhelmus deed wat het de voorgaande wedstrijden ook altijd deed en creëerde in de 1 minuut en enorme kans. Een aanval opgezet vanuit de linksback die met een fantastische bal de rechterspits wist te bereiken en net niet de RCL-keeper wist te verrassen zorgde ervoor dat de gasten wel meteen wakker waren. Een 2e aanval werd gelukkigerwijs gestopt door de RCL-keeper die al 2 keer aan de bak moest in de eerste 3 minuten.

Wederom een goede aanval opgezet vanuit het middenveld zorgde ervoor dat de rechterspits wederom een goede kans kreeg maar de sterk uitgekomen RCL-keeper wist deze kans te elimineren. 3 echte kansen in de eerste 10 minuten.

Daarna zakte alles in. De mannen kwamen niet meer in hun ritme, verloren de bal op rare momenten en konden elkaar niet vinden. De mannen snakte naar de openingstreffer. Op het middenveld maakte de RCL-verdediging een overtreding op een ideale plek voor een sterk schot op doel. Met een ferm schot wist de Wilhelmus middenvelder de RCL-keeper te verslaan en lag de zo gewenste openingstreffer tegen de touwen. 1-0 Wilhelmus. Deze stand was ook teven de ruststand, maar was zeker niet een gerust stand.

De 2e helft werd na 15 minuten rust aangevangen en Wilhelmus kwam met pap in de benen de rust uit. De eerste 10 minuten was het spel minder goed, passing niet zuiver, veel onnodig balverlies en veel lange ballen spelen. RCL rook wellicht een stunt tegen de koploper en zette meer druk, gingen extra spelers in de spit en op het middenveld zetten om zo de gelijkmaker te maken. Wilhelmus bleef staan zoals ze altijd staan en spelen en lieten zich niet verleiden tot het spelen van het RCL spel.

RCL creëerde wel wat kansen, maar met slechts 1 gevaarlijk indraaiende corner waren ze niet echt gevaarlijk en heeft de Wilhelmuskeeper ook vandaag niet veel te doen gehad. Na 30 minuten was de 2e helft afgefloten door de scheids en was de overwinning daar. Moeizaam, zeer moeizaam ging het vandaag. Maar een groot compliment voor de mannen dat ze door inzet en vechtlust ook een moeizame wedstrijd in hun voordeel weten te beslechten.

Door het verrassende verlies van de nummer Jodan Boys is er een klein gaatje geslagen van 6 punten. Dit zegt nog helemaal niets. Volgende week mogen de mannen spelen tegen Katwijk, de laatste wedstrijd voor de winterstop. De mannen zullen er weer klaar voor zijn.