Wilhelmus JO13-1 – GSC ESDO JO13-1 (6-0)

Het is waterkoud op sportpark Westvliet. Het gras was afgekeurd, maar we konden gelukkig de kunstwei van veld 2 op. Op papier waren wij sterker, want ESDO staat onderaan. Onderschatting is altijd gevaarlijk. Toch was al gelijk duidelijk dat wij de betere ploeg waren. We leggen ESDO gelijk onze wil op, maar het begin is toch, zoals wel vaker, rommelig. We willen te snel die beslissende steekbal geven. Het middenveld loopt te diep, waardoor de ruimtes klein worden. En we zoeken te weinig de ruimte door te openen. Dan heb ik mijn tactische beschouwingen maar gelijk gehad, dan nu tijd voor de hoogtepunten.

Dani begint sterk aan de wedstrijd, nog blij van zijn winnende goal vorige week natuurlijk. We krijgen een vrije trap die Dani hard in de muur schiet. De bal komt bij Thom, hij kapt naar zijn rechter, maar krult de bal net voorlangs. Dan openen we wel en wordt het gelijk gevaarlijk. Stefan speelt op Amir, via Balo naar links op Thom. Hij maakt een schitterende solo langs 3 man. Ik had nu ook echt zelf geschoten, maar hij legt heel netjes af op Danairo. Zijn schot mist kracht, dus de keeper kan vangen. ESDO kan ons alleen stoppen met overtredingen, zo ook nu weer. Mooie plek voor een rechtspoot. Levi gaat achter de bal staan en krult de bal schitterend in de verre hoek, 1-0! Dan is de ban gebroken. Milan besluit de hele linkerflank maar over te sprinten en geeft voor. De bal wordt aangeraakt en komt met een stuitje achter Bodhi. Die is slim en maakt een omhaal, zo met een leep boogje over de keeper. Schitterende 2-0! Achterin hebben we weinig te doen. Voordat ESDO gevaarlijk kan worden winnen Stefan, Oliver en Milan steeds al het duel. Eigenlijk is er maar 1 moment dat er een soort van gevaar is. Een scrimmage, maar we kunnen weg werken. En dan zijn we er vaak ook snel uit. Nu is het Jamie die Danairo diep stuurt. Die is snel en kan op de keeper af, maar speelt de bal net te ver voor zich uit. Hij tikt hem nog tegen de keeper, waardoor de bal randje 16 voor de voeten van Amir komt. Die denkt niet na en haalt hard uit met zijn wreef, BOEM, laag en hard is het raak: 3-0. Dat was nog niet zo makkelijk als het leek. Dan is het rust en kunnen de toeschouwers proberen om weer wat gevoel in hun tenen en vingers te krijgen.

De 2e helft spelen we bij vlagen echt goed voetbal. We krijgen al snel een vrij trap, maar deze keer trapt Levi hem over. Ilja speelde een hele lekkere pot, schitterende aannames en zo simpel, maar goed overspelen. Hij passt op Danairo op rechts, die haalt de achterlijn en geeft voor, bijna een eigen goal! Uit de corner kopt Stefan maar net over. We blijven even bij Stefan. Hij gooit in en de bal komt bij Brent, die passt op Ilja. Zelfde recept als net, achterlijn halen en voorgeven. Dat doet hij dus, maar hij legt laag terug op Amir die zijn tweede kan maken, bam, 4-0. Dan is het de beurt aan Danairo om ook op het scorebord te komen. Hij draait knap weg, goed met zijn rug naar de tegenstander en schiet gelijk tegendraads in, lange hoek dus en het net vibreert alweer, 5-0! De enige echte kans van ESDO komt uit een vrije trap vanaf onze rechterkant. Schitterend genomen, buiten bereik van Rojus, maar op de lat! Pech voor ESDO, geluk voor ons. Rojus had verder weinig te doen, dus niet de leukste wedstrijd voor hem. Koud hè Rojus? Dani frommelt zich langs een paar man en krijgt de bal bij Thom, maar die krijgt de bal er nog niet in. Even geduld Thom. Nu dan, vrije trap van Stefan op Ilja en die geeft hem gelijk op Thom. Slim even de bal laten lopen en hem dan lekker uit de stuit nemen met een volley in de lange hoek, 6-0. Dat is gelijk de laatste actie, want de goed fluitende scheidsrechter fluit voor het einde. Mooi resultaat mannen. Als we soms wat scherper zijn en wat meer rust in ons spel weten te brengen, dan win je zo’n pot met dubbele cijfers. Maar wel weer gewoon de 0. En RKDEO speelt gelijk, dus we komen weer dichterbij hen. We blijven gewoon omhoog kijken. Enige smetje was een blessure van Balo. Die is zo atletisch en van elastiek, dus hopelijk ben je er gewoon komende week weer bij.

Wouter Stikkelman