Terug naar overzicht

Wilhelmus JO13-1 – Graaf Willem II Vac JO13-1 (7-0)

Met het kampioenschap al op zak stond deze zaterdag het toetje op het programma. Thuis tegen Graaf Willem II Vac om 14.30 uur. Het zonnetje staat aan de hemel. Na uren voorbereiding van veel ouders en vrijwilligers kregen onze kampioenen een groots onthaal. Voor de wedstrijd waren er in de bestuurskamer al lovende woorden van Timon Walhain (jeugdvoorzitter) over de historie die de jongens hebben geschreven door de Derde Divisie te bereiken. Daarom werd er een teamfoto onthuld in de kantine aan de Wall of Fame. Er was ook nog taart aangeboden door materiaalman Ricardo Lodder (Hieperdepiep evenementen en Party Events company). Dan op naar de wedstrijd. Een opkomst alsof ze in Wembley speelden. Een erehaag, vuurwerk, streamers, skydancers, muziek, ballenjongens, veel spandoeken, spelen in een kampioensshirt en een paar honderd man langs het veld. Kippenvel!

 

undefined

undefined

undefined

Tijd om af te trappen. We beginnen sterk en Graaf Willem krijgt geen kans. Taylen kan al snel alleen op de keeper af, maar hij redt knap. Jesse glipt langs zijn man en dolt er nog 1 op de achterlijn, zijn voorzet wordt geblokt. De corner wordt net niet binnengelopen door onze luchtmacht. Weer een corner, nu bereikt deze wel een van onze koppers. Bink stuurt de bal met zijn voorhoofd richting lange hoek, maar net voorlangs. Het is eenrichtingsverkeer en Daley geniet van de zon. Sem speelt Mark aan en die kan een actie gaan maken. Maar ja, waarom zou je als je ook kunt schieten? BOEM! Lange hoek en de dik verdiende 1-0! Tsunami knalt uit de speakers. Op naar de volgende. Een overtreding op de rand 16 en dus een vrije trap op een mooie plek. Bik gaat achter de bal staan en krult hem heerlijk over de muur richting kruising: 2-0!

Het gaat nu snel lijkt het. Een volgende mooie aanval over links van de opkomende Dimiani naar Jesse, door naar Kylian. Hij schiet, maar de bal ketst af en komt voor de voeten van Sem. TSUNAMI! Oeps, toch de muziek snel uit. Zijnet namelijk... Kylian wil toch snel die 3-0 maken en neemt de bal mooi ineens uit de stuit. Paal! De rebound dan? Nee net over! Pech zeg. Mark wordt diep gestuurd, kan alleen op de keeper af. Schieten toch zeker? Nee, hij legt netjes breed op Kylian, maar een bizarre redding van de keeper voorkomt een goal. Tijd voor de limonade. Op basis van de kansen is het ongelooflijk dat het maar 2-0 staat.

undefined

Eens kijken wat de 2e helft ons brengt. Sem onderschept de bal in de opbouw van Graaf Willem. Hij maakt goed diepte en legt mooi breed op Mark. Die denkt niet en krult hem ineens over de keeper. 3-0 en we zitten op rozen. Op links nu een mooi eentweetje tussen Bik en Ilvo. De laatste haalt de achterlijn en passeert nog knap een mannetje, hij houdt overzicht en legt terug, maar de bal wordt corner gewerkt. Die neemt hij zelf en de bal komt uiteindelijk bij Tijn die hem binnenkopt: 4-0. We hebben dit doelpunt nog nauwelijks gevierd of we krijgen een corner aan dezelfde kant. Zelfde recept dan maar? Ja hoor! Tinus kopt de corner van Ilvo binnen en het is 5-0. Onze doelpuntenhonger is nog altijd niet gestild, want we blijven druk zetten. Bram heeft wel 20 ballen veroverd, steeds snel handelen en naar een medewesp gespeeld. Nu is het Bik die de bal aan onze linkerkant krijgt en hem schitterend diep opent op rechts over wel 40 meter. Dan uw aandacht voor dit wonderschone doelpunt. Want Kylian neemt hem werkelijk schitterend ineens met een dropkick in de lange hoek! 6-0 alweer. Tijn van Iersel vindt het ook tijd om zich te melden aan het front. Hij stoomt op over rechts en passt de bal perfect breed op Sem. Goal! Maar het is buitenspel. Kennelijk...

Graaf Willem bijt ondertussen ook een paar keer van zich af, maar Daley redt ons 3x en zo behoudt hij knap de 0. Inmiddels is na lang blessureleed onder luid applaus Donatien het veld in gekomen. Top dat dat precies in deze wedstrijd is! Gelijk maar even een assist meepakken dan, achterlijn halen op rechts en goed terugleggen op Delano die met een droge knal tekent voor de einduitslag van 7-0.

Gewoon omdat het kan is er weer champagne voor onze kampioenen. Tijdens de balkonscène volgen mooie woorden van de voorzitter Bouk Wartna. Hierna krijgt iedereen een beker, een schaaltje en mooie persoonlijke woorden van Sjoerd, Marco en Richard. Maar... belofte maakt schuld! Bij een kampioenschap zouden de trainers de sloot in gaan. Onder grote belangstelling springen ze het kroos en de putlucht tegemoet. Het merendeel van de jongens waagt zich ook aan sprong in de bagger. Sommigen verkiezen de geur van het frisse gras. Hilarische taferelen. Het bleef nog lang onrustig op de club met een gezellige BBQ.

undefined

Langs deze weg nogmaals dank aan alle ouders, vrijwilligers en de trainers. Ook dank aan de sponsors van de kampioensactiviteiten: Leather Walls, Milos Transport, Lavoro espresso service, Print4ever, Maradona Creative Agency, Hieperdepiep evenementen en verhuur en Party Events Company.

Even een mooie opsomming van de feiten:

Competitie: 22 gespeeld-18 gewonnen-3 gelijk-1 verloren. 57 punten en 7 punten los op de nr2!! Echt een ruime marge!! Doelsaldo 69 voor slechts 12 doelpunten tegen in de competitie. By far de minst gepasseerde keeper en verdediging van alle hoofdklassen West.

 

62 wedstrijden gespeeld dit seizoen incl. toernooien en de competitiewedstrijden:

43x winst, 11x gelijk en slechts 8 verloren.

39x de 0 gehouden en 140 doelpunten gescoord.

 

Feiten van de spelers:

Daley(keeper) 39x keer de nul gehouden 12 doelpunten tegen.

Kylian, 9 goals 8 assists

Bink, 2 goals eveneens als verdediger 39x de nul gehouden

Dimiani, 4 goals en 6 assists

Ilvo, 3 goals en 4 assists

Delano, 6 goals en 16 assists

Bram 8 goals en 3 assists

Bik, 13 goals en 5 assists

Mark, 51 goals en 15 assists

Taylen, 11 goals en 11 assists

Donatien, 3 goals en 13 assists

Tijn(tinus), 3 goals en 8 assists

Jesse, 4 goals en 8 assists

Sem, 18 goals en 9 assists.

Tijn I, 3 gespeeld, 3 gewonnen. Tijn is in de laatste fase toegevoegd aan het team i.v.m. de langdurige blessures van 2 spelers. En heeft dit op een hele goede wijze ingevuld.

Assistent-trainer Sjoerd. Wanneer hij niet zelf hoefde te spelen en bij de wedstrijden aanwezig was, zijn al deze wedstrijden gewonnen.

Als je de feiten ziet dan zie je dat het team, de spelers, trainers, begeleiding en ouders met elkaar een heel mooi seizoen hebben gedraaid. Met een mooie uitslag:

Kampioen Hoofdklasse A, promotie 3e divisie.

 

Nu op naar de laatste toernooien om dit onvergetelijke seizoen af te sluiten.