Terug naar overzicht

Wilhelmus JO13-1 - GDA JO13-1 (3-0)

Volgens Marco en Richard staat deze pot al maanden in de agenda bij GDA, hun oude ploeg. Uit hadden we moeten winnen, maar het werd gelijk door een doelpunt in de laatste minuut. Na de nederlaag van vorige week hebben we iets recht te zetten in de competitie.

We beginnen sterk en zetten goed druk. Ilja verovert daarmee de bal. Hij ziet de keeper uit zijn doel en schiet gelijk, maar hij raakt hem helaas niet goed. Milan verovert de bal sterk en speelt zich vrij tussen 2 man, opent op Bodhi, draaien en zo Levi wegsturen op rechts, pass in de loop en hij ziet Dani in de spits. Net geen kans, maar werkelijk waar schitterend voetbal. Dat belooft wat. We krijgen een vrije trap op links. Ilja slingert hem voor de pot. Een scrimmage en daar weet Thom altijd wel raad mee. Hij staat op de goede plek bij de 2e paal en werkt de bal van dichtbij hoog in het doel. 1-0! Lekker vroeg in de wedstrijd een voorsprong, dat is wat we willen. We zijn compleet vandaag en daarom speelt Balo weer lekker als controleur op het middenveld. Danairo rechtsback en Oliver start centraal in de verdediging. Eigenlijk komen we geen moment in de problemen en de ouders genieten wat van het lekkere lenteweer. O, maar dan ineens is daar een slippertje achterin en de spits van GDA kan alleen op de Rojus af. Milan is onderweg voor de rugdekking, maar kan dat onmogelijk inlopen. Maar wij hebben Rojus. Hij werpt zich ervoor en voorkomt de zekere 1-1.

We zijn niet van de wijs en gaan gewoon door met kansen creëren. Een goede voorzet van rechts van Levi slaat af en komt voor Bodhi zijn voeten. Goede schijnbeweging om hem voor zijn rechter te leggen. BOEM, maar net naast. Bodhi is lekker bezig, want nu is hij er rechts door. Hij geeft voor, Dani is dreigend, maar kan er niet bij. Maar de verdediger wel en... oei, bijna in eigen doel gewerkt. Brent neemt de corner die volgt hard en strak. We hebben net gewisseld. Brent er dus in, maar ook Stefan. En die laatste plant zijn voorhoofd hard tegen het leer. NIKIIIICCCCCCCC!!! Wat een heerlijke corner en een kanonskogel van een kopbal. 2-0. We zitten op rozen.

Rust

Na een prachtige voorzet van Wout mag Fred de tweede helft inkoppen. En die tweede helft begint meteen goed! Binnen een minuut staat er 3-0 op het scorebord: Dani dribbelt de 16 in, Jamie pakt de bal via de verdediger over en geeft de bal net genoeg vaart om langs de keeper te hobbelen. Wilhelmus blijft drukken en via de flanken volgt de ene na de andere aanval. Danairo en Thom komen weer fris in het veld en doen hun werk door de de ene na de andere bal voor de goal te leggen, we weten het echter mede door de felle verdedigers van GDA niet om te zetten in meer goals. We zien mooie combinaties afgewisseld met slordige ballen die net niet aankomen. Bij de schaarse uitvallen van GDA doen onze verdedigers hun werk en ze komen geen moment voor de goal van Rojus. Hoogtepunt in de tweede helft  is misschien wel een prachtige steekpass van Bodhi op Brent die de bal mooi maar net over schiet. Of het moet de actie van Danairo zijn die vanaf links langs de achterlijn de bal prachtig  langs de verdediger wipt en hem zo terug kan leggen op Dani, alleen probeert hij het zelf vanuit een onmogelijke hoek die inderdaad onmogelijk blijkt. Het blijft 3-0. Het hadden er veel meer kunnen zijn, maar de drie punten blijven in het Haagse. 

Uw verslaggevers:

Wouter Stikkelman & Fred Stapel