Wilhelmus JO13-1 - Forum Sport JO13-1 (2-0)

Kenners weten het al als ze bovenstaand affiche lezen. De stadsderby. Wat garant moet staan voor een leuke voetbal middag.

Onder een stralend blauwe lucht met een lekker bandend oktober zonnetje konden de mannen van de 13-1 zich opmaken voor een spannende voetbalmiddag. De mannen deden de warming up en waren scherp.

Kijkende naar de warming up van de bezoekers, even vlug tellen, zagen we slechts 10 spelers op het veld. Geen keeper? Wenkbrauw fronsend werd er met wat scepsis gekeken en gedacht. De scheidsrechter floot voor aanvang wedstrijd en er bleken inderdaad 10 spelers op het veld te staan, geen keeper en geen wissels. Nadat de werd 3 minuten aan de gang was kwam er een keeper en wisselspeler aangesneld en kon de tijdelijk doelman zijn wedstrijdshirt aantrekken en zijn plek in het veld nemen.

Al snel bleek dat onze bezoekers maar voor 1 ding vandaag speelde. Damage control, want ze speelde met 6 man op linie als verdediging en 2 middenvelders en 2 spitsen. Forum wat bekend staat als een voetballende ploeg die ook gewoon opbouwt, speelde iedere bal lang naar voren. Slechts 1 keer bereikte ze het Wilhelmus doel, maar door de combinatie keeper en verdediging werd deze spaarzame (en enige van de forum kant) aanval onschadelijk gemaakt.

Forum had de bus geparkeerd en Wilhelmus zocht naar gaten en creëerde kansen, maar hoeveel ze ook drukte het net werd niet gevonden. Tijd voor de rust en voor een ander aanvalsplan.

Na de rust was het beeld zeer eentonig. Wilhelmus zette de aanvallen op, Forum stond met 6 man op linie en sleede alleen maar de lange bal. Wilhelmus bleef in de 2e helft meer focus houden op het eigen spel en na enig moment vond de middenvelder wat ruimte en verschalkte de Forum keeper in de linker en de 1-0 was er. Tot opluchting van veel toeschouwers en de trainers. Forum is er in de 2e helft nauwelijks uitgekomen. Een hoekschop van de linkerzijde werd genomen, met een fantastische kopbal werd deze terug gekopt naar de vrijstaande middenvelder die deze er mooi in mocht koppen en de 2-0 maakte.

Hierna zakte het spel helemaal in, Forum speelde echt iedere bal lang naar voren. Totaal geen enkele opbouw, alleen meer balverlies en stonden op enig moment met 8 man rond de eigen 16 meter. Gelukkig floot de scheids snel af en werden de toeschouwers verlost van deze wedstrijd.

Deze week lekker trainen en de focus op aanstaande wedstrijd komende zaterdag.