Sportlust ‘46 JO13-1 – Wilhelmus JO13-1 (0-5)

9.00 uur verzamelen, Woerden uit: een soort van Europees voetbal dus eigenlijk. Nadat we allemaal, behalve Randy, de file hadden ontweken begonnen we in een fris herfstzonnetje aan de pot. Over het eerste kwartier kan ik kort zijn: veel strijd, veel foute passes, te vaak de lange bal en 0 kansen voor ons. Wel een gevaarlijke uitbraak van Sportlust ’46 waar we niet mochten mopperen dat de scheidsrechter niet floot voor een overtreding. Dan beginnen we ineens een beetje te voetballen. Mark is weg aan de linkerkant en verovert een corner. Ilvo neemt en de corner wordt bijna in eigen doel gewerkt. Mark staat ook aan de basis van onze volgende kans. Weer over links en hij zet goed door, trekt naar binnen en ziet Jesse op rechts, randje 16. Goede pass, goede aanname van Jesse, hoog schot, en…. GOAL! Pff, dat hadden we even nodig zeg. Sportlust komt er op 1 afstandsschot dat er bijna inwaait niet meer aan te pas. Dimiani stoomt sterk op en houdt goed overzicht, pass op Mark, weer openen op Jesse. Hij gaat de 1-2 aan en Taylen kan de achterlijn halen, terugleggen dus, toch? Ja, op Mark en goal uit het boekje zeg! 0-2. Ineens gaat het hard. Nu opent Bram op rechts naar Taylen. Op snelheid erlangs, weer de achterlijn halen en ja, dan maar weer terugleggen. Donatièn kan hem erin schieten, nee net niet, maar hij komt wel panklaar voor de goed doorgelopen Bram. PATS, binnenkantje over de keeper! 0-3 in 5 minuten. Tijd voor thee of limonade.

De tweede helft begint net als de eerste helft: onrustig, maar tegelijk is er ook niks aan de hand. Sportlust probeert het over onze linkerkant, maar dan kom je of Kylian of Tijn tegen. Prettige wedstrijd, kom je nooit van je leven langs dus. We gaan al snel lekker voetballen. Een lange bal op maat mag soms wel natuurlijk. Nou, hoppa, Dimiani geeft hem heerlijk in de loop van Taylen. Zelfde recept dan maar, terugleggen en scoren. Nee, pech, het schot van Donatièn wordt geblokt. We rijgen aanval aan aanval. Dat levert een corner op. Jesse neemt hem vanaf rechts. Een paar man missen de bal, maar Bink niet. Hij raakt hem niet vol, maar dat is misschien we lekker juist. Van dichtbij in het dak van het doel en het is 0-4! Ilvo ziet Sem gaan en geeft een schitterende steekbal en Sem maakt hem koel af. Helaas gaat de vlag omhoog en wordt deze (onterecht?) afgekeurd. Even later wordt er na een schitterende aanval over veel schijven weer een doelpunt afgekeurd. Ook dit was op zijn minst twijfelachtig. Zonde, maar we zitten op rozen. Delano staat inmiddels op rechts en draaft er lustig op los. Hij is erdoor en legt terug op Bik, maar net geen goal. Dan mag Bik in de herkansing na een forse overtreding op Sem. 25 meter, maar dat is geen probleem. Hard met de binnenkant, maar net naast. Onze jacht op het vijfde doelpunt wordt beloond. Ilvo zet de brommer aan op links en knokt zich erlangs. Hij krijgt de bal bij Taylen en uit een moeilijke hoek beloont hij zijn prima wedstrijd door de bal in de lange hoek te werken. 0-5! We hebben nog de kans om uit te lopen, maar we missen ook wel eens een kans.

Na een stroeve start maken we drie fantastische goals in 5 minuten. Jongens, we hebben zoveel kwaliteit. Als het even niet loopt en we blijven rustig, dan komt het goed. Nu scoren we uit het niets en was dat de ommekeer. We staan fier bovenaan en zijn klaar voor de topper tegen Jodan Boys. Toch?

Wouter Stikkelman