Meerburg JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (0-3)

Wilhelmus JO13-1 win(d)t weer!

Onze eerste competitiewedstrijd na de winterstop, dus belangrijk om gelijk de draad weer op te pakken. Half 9 spelen uit bij Meerburg, windkracht stormachtig, open complex langs de A4, ideale omstandigheden dus… Uw verslaggever was er vooraf nog niet helemaal gerust op.

We zetten met wind mee gelijk druk en dat resulteert al snel in een kans voor Dimiani. Hij raakt hem met links, maar helaas met een boog op de dak van het doel. Uit de corner die volgt krijgt Bik de kans om te schieten, maar de keeper redt. De toon is gezet. Meerburg probeert steeds op te bouwen van achteruit. Dat siert ze, maar het is eigenlijk onmogelijk met deze wind. De bal komt via Donatien vanaf rechts laag voor bij de eerste paal bij Taylen. Die kan er net niet lekker bij. Mark probeert nog af te leggen, maar Meerburg werkt weg. Dat doen ze alleen maar half, want Jesse kan hem onderscheppen op puntje 16. Hij legt hem goed voor zijn rechter en plaatst hem schitterend met wind mee in de verre bovenhoek: 0-1!!! De ouders zitten allemaal gezellig in een hoekje van de tribune te schuilen voor orkaan Irma. Soms kwam er ook een orkaan van geluid van de tribune. Bijvoorbeeld van de moeders die het hadden over de ‘strakke vlagger’ Frans of hooligan Emiel die met flesjes gooide op de tribune. Richard was, ondanks de tegenwind, ook luid en duidelijk coachend te horen aan de andere kant van het veld.

Goed, terug naar de wedstrijd. Bik speelt op de juiste snelheid Mark aan (snel dus). Hij is weg, komt aan de rechterkant van het doel, maar schiet helaas in het zijnet. Even later krijgen we weer een corner. Donatien kon die alleen nemen met wat hulp van de grensrechter, anders waaide de bal weg. Goede corner, Bik kan schieten, maar raakt hem half. Eigenlijk een assist op Bink, maar van dichtbij schiet hij helaas over. Even later is het wel raak. Na goed kort combinatiespel op rechts is het Mark die op Bik passt. Randje 16 haalt hij droog uit en we zien de bal laag in de lang hoek verdwijnen: 0-2!!!

Taylen is doorgebroken en wordt neergelegd. Duidelijke vrije trap en Meerburg mag niet klagen dat de kaarten op zak blijven. Helaas waait de vrije trap over. Ondertussen moeten we iets eerder wisselen, want Dimiani kreeg keihard een bal op zijn gezicht. Tijn komt erin en staat er natuurlijk direct.

We krijgen stiekem toch best wat kansen. Of in elk geval dreigende momenten voor de goal waarbij we slordig zijn in de eindpass. Soms toch nog iets te veel door de lucht in plaats van over de grond. Het is wel erg lastig met deze wind. 2-0 is alleen geen ruime marge. Er kan zo een bal bij ons inwaaien in de 2e helft.

In de 2e helft wind tegen. Daar hebben we best moeite mee. Na overleg in de kleedkamer is besloten dat we omschakelen naar 4-4-2 door Bik wat naar achteren te halen. Hij kan dan ook de achterballen nemen. Dat zijn er veel. Afspraak was ze naar links te spelen, maar dat valt niet mee. We krijgen de bal moeilijk weg dus. Het is erg rommelig, maar Meerburg krijgt buiten een schotje dat Daley makkelijk kan vangen geen enkele kans. Dat is ook onze verdienste. Bram, Ilvo en Delano zijn nog niet genoemd, maar daarmee doe ik ze enorm tekort. Ze vormen een belangrijk en vervelend blok voor Meerburg. We spelen gedisciplineerd en krijgen dan altijd nog kansen. We komen er een paar keer gevaarlijk uit. Bijvoorbeeld op rechts na goed voetbal onder andere van Kylian. Mark krijgt de bal. Overtreding toch? Voordeel, want Sem krijgt hem en denkt niet na: BOEM hard en hoog tegen de touwen! 0-3! Dat moet toch de beslissing zijn? Dat blijkt ook. We krijgen nog een kans met Sem, maar zijn schot raakt het zijnet.

Dan is het gebeurd en zijn de eerste drie punten van de tweede seizoenshelft in de tas. Daar gaat het om. Gewoon winnen. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar de afspraken in de rust zijn perfect uitgevoerd. Klasse jongens!

Wouter Stikkelman