Katwijk JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (3-3)

Na de verrassende overwinning van Katwijk op Jodan Boys van vorige week was Sportpark de Krom, de thuisbasis van Katwijk, het decor voor een wederom een topper. De nr. 1 tegen de nr. 3. De winst van vorige week zal Katwijk wel vleugels hebben gegeven. Wilhelmus toog met voor het eerst dit seizoen een licht kwakkelende selectie naar Katwijk toe. Een paar griepgevallen en lichte kleine pijntjes, maar de ziekenboeg was wel leeg en de gehele selectie was aanwezig.

Onder droge, maar winderige omstandigheden werd op veld 1 onder leiding van een clubscheidsrechter de wedstrijd gespeeld. Wilhelmus deed de eerste aftrap en zette koers richting het Katwiijkse doel. Met de wind schuin tegen werd er slordig gespeeld, de passes kwamen niet goed aan en leden veel balverlies. Hier wisten de middenvelders en de zeer sterke spits van Katwijk wel raad mee. Geholpen door de wind wisten de middenvelders de bal prima bij de spits af te leveren en deze liet de kansen niet onbenut en wist binnen 7 minuten Katwijk op een 3-0 voorsprong te brengen. Oei het slechtste begin van een wedstrijd dit seizoen.

Zou het een afslachting worden, of word de veerkracht en teamgeest getest in deze testcase? Wilhelmus wist daarna wel iets meer kansen te creëren en maakte mooie combinaties, maar het scoren bleef even uit. Totdat een aanval over de rechterkant werd opgezet en de rechterspits de doelman van Katwijk wist te passeren en kan aantekenen voor de 3-1. Wilhelmus kreeg nog een vrije trap welke fantastisch werd ingeschoten maar helaas (gelet op de richting waar de wind vandaan kwam) net niet binnenkant kruising, maar de buitenkant kruising vond. Met een 3-1 ruststand werd de kleedkamers opgezocht.

Vooralsnog geen afslachting, maar een testcase.

De 2e helft kon aanvangen en de toeschouwers van beide kanten waren benieuwd hoe beide teams de kleedkamers uit gekomen zijn. De eerste 7 minuten van de 1e helft was voor de thuisploeg en daarna was Wilhelmus die iets beter speelde.

Met de wind in de rug zocht Wilhelmus naar de aansluitende 3-2. Met een fraaie aanval over de linkerkant lag deze treffer voor de hand maar het schot belandde helaas op de lat en de het reboundschot die daarop volgde belandde in het zijnet. Katwijk was gewaarschuwd. Vele aanvallen volgde waarbij Katwijk meer achteruit moest gaan voetballen en Wilhelmus de aanval koos was een opmaat voor de 3-2. Deze volgde uit een verdiende vrije trap die weleens waar de paal raakte maar goed werd binnen getikt door de meegelopen aanvallers.

Met nog een minuut of 4-5 te gaan werd het aanvalsoffensief verder in stelling gebracht en gingen de mannen nog meer druk zetten. De zo goed spelende Katwijkse Spits werd zeer goed vastgezet en kreeg in tegen stelling tot de 1e helft nu haast geen ruimte meer. Katwijk raakte een beetje in paniek en speelde zoals Wilhelmus in de 1e 7 minuten speelde. Een lange bal van eigen helft werd naar voren geschoten op de linkerspits en deze was sneller dan zijn verdediger, de Katwijkse keeper kwam uit en de bal werd langs hem heen gespeeld en de 3-3 was daar.  Met nog hooguit 2 minuten te spelen zorgde de Katwijkse spits nog voor een hachelijk moment voor het Wilhelmus doel, maar hij wist deze kans niet te benutten. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en waren de punten verdeeld. De mannen van Wilhelmus hebben een enorme testcase gehad en deze super doorstaan en een 3-0 achterstand weten om te buigen naar een 3-3 stand. Complimenten voor het team en de trainers. Daarmee zijn de mannen een morele winnaar van de 11e competitiewedstrijd.

De komende periode is de “winterstop” maar niet voor de mannen van de 13-1. De trainers hebben voldoende oefenwedstrijden ingepland staan de komende periode en de komende weken tot aan de kerstvakantie lekker trainen. De mannen die een beetje griep hadden of lichte pijntjes hebben kunnen hiervan even herstellen en gaan de mannen zicht klaar maken voor de 2e seizoenshelft.