Terug naar overzicht

Jodan Boys JO13-1 - Wilhelmus JO13-1

Gat blijft 4 punten

Deze wedstrijd stond al een tijdje dikgedrukt in de agenda: Jodan Boys uit. Een ding is zeker: Wilhelmus is na dit weekend nog altijd koploper. Maar winnen betekent een hele grote stap naar het kampioenschap, verliezen maakt het bloedspannend en met een gelijkspel houden we het gat met de nummer twee op 4 punten. Een zogenaamde ‘zes punten wedstrijd’ dus. De voorbereiding is alles behalve top. Taylen (weekend weg) en Bram (ziek) kunnen helaas niet spelen. Jesse en Sem hadden last deze week, maar kunnen gelukkig spelen. We hebben maar 1 wissel. De spanning is voorafgaand in de kantine voelbaar bij de ouders. Hoog tijd om te beginnen.

We beginnen goed en leggen Jodan Boys direct ons spel op. Vol de druk erop en spelen op hun helft. Het is ook duidelijk wat de tactiek van Jodan Boys is. Vol erop en stevig in de duels. We voetballen ons er knap onder uit. Dat leidt al snel tot de eerste kans. Een goede bal van Donatièn die opent op Ilvo aan de linkerkant in de 16. Hij komt met een stuit, de keeper komt uit en Ilvo lobt hem ineens over de keeper en bedient zo Sem recht voor het doel. Die komt goed voor zijn man en kopt de 0-1 binnen! Dat is lekker beginnen zeg. Of toch niet? Niet dus. De gretige grensrechter stond met zijn vlag te wapperen voor buitenspel. Met een man op de doellijn en een man waar Sem voor komt kan het nooit buitenspel zijn, maar het doelpunt wordt toch afgekeurd.

Dan is het de kunst om te blijven voetballen. Dat doen we gelukkig. Knap jongens! We krijgen veel vrije trappen mee, want Jodan Boys is wat te gretig en maakt veel overtredingen. In de eerste 15 minuten wel 4-5 keer op Mark. Naar nu blijkt heeft hij zelfs een vinger gebroken in een van die duels. Gewoon de hele wedstrijd daarmee doorspelen, dan ben je echt een onwijze bikkel. Veel sterkte Mark!

Ook nu weer krijgen we een dik terechte vrije trap aan de rechterkant. Kylian neemt hem goed en slingert de bal hoog richting 2e paal. Bik zit er nog half aan, maar kan er net niet lekker bij. Even later een vergelijkbare situatie aan onze linkerkant. Ilvo is erlangs, maar wordt half uitgekleed. Vrije trap ongeveer bij puntje 16. Een lekkere plek voor Bik. Waar iedereen een hoge bal verwacht, neemt hij hem laag in de korte hoek, maar helaas net langs de verkeerde kant van de paal.

Dan bijt Jodan Boys een paar keer wat van zich af door in elk geval op onze helft te spelen. Meer dan een paar speldenprikjes levert dat niet op. We hebben nog geen kans weggegeven. Dimiani vecht mooie duels uit met zijn directe tegenstander, maar er is er duidelijk maar 1 de baas: Dimiani natuurlijk. Onze beurt weer. Sem krijgt de bal aan de rechterkant en het dreigt gevaarlijk te worden. Weer een overtreding dus. De scheidsrechter heeft het in de eerste helft allemaal goed in gaten, maar houdt het keer op keer bij waarschuwingen en houdt de kaarten dus op zak. Kylian gaat achter de vrije trap staan op ongeveer 25 meter. Hij ziet goed dat de keeper niet al te groot is en probeert het met een geplaatst schot. De keeper redt de bal knap uit de bovenhoek en tikt hem corner.

Als je de kansen zelf niet maakt, dan geldt vaak een aloude voetbalwet. Het zal toch uit de eerste kans? Aan de rechterkant ziet de aanvaller van Jodan Boys kans om de bal over Daley te lobben. Althans, dat denkt hij, maar Daley is gelukkig attent en kan de bal klemmen.

Het middenveld speelt Mark in aan de linkerkant deze keer. Weer zijn handen en voeten nodig om hem af te stoppen en dus krijgen we een vrije trap op circa 25 meter. Delano gaat achter de bal staan en weet inmiddels dat de keeper klein is. Gewoon proberen dus vol overtuiging. En dat doet hij! Hij neemt zijn aanloop, schiet, tussen de palen sowieso, hoooooogggggg, keeper zit mis: GOALLLLLLL!!!!! De verdiende 0-1 is daar dankzij deze heerlijke vrije trap van Delano. Wat een ontlading. Maar goed, de wedstrijd duurt nog lang.

Mark wordt weggestuurd aan de rechterkant en is er op snelheid langs en kan alleen op de keeper af. Hij wordt neergelegd aan de rand van de 16 meter. Hier staat maar één straf op toch? Maar nee, alleen een vrije trap. Nou ja, dan moet die er maar gewoon in. Het is aan Kylian vanaf circa 20 meter, maar wel wat aan de zijkant. Zelfde recept als bij Delano? Ja, hoog, richting 2e paal, hij raakt het net, maar helaas de bovenkant van het doel. Het blijft 0-1. Dan een uitval over de linkerkant van Jodan Boys. Nog ver van ons doel, maar er wordt verrassend uit de draai geschoten en die bal gaat maar net voorlangs het doel van Daley. Oei, dat scheelde weinig.

Kunnen we er nog net eentje bij prikken voor de rust? Ilvo vindt van wel, want hij passt op Mark aan de rechterkant. Hij schiet snel in de korte hoek, maar de keeper kan redden en tikt de bal corner. Die levert niets op en het is hoog tijd voor de rust.

Jodan Boys zal uit een ander vaatje willen tappen om de achterstand weg te poetsen. Ze komen dan ook scherp de kleedkamer uit en wij zijn nog niet wakker. Het is gelijk gevaarlijk. Een misverstand en de uitkomende Daley wordt omspeeld door de rappe aanvaller. Gelukkig is het een moeilijke hoek, maar hij schiet hem nog goed in. Bink redt in een ultieme poging ten koste van een dikke schaafwond op zijn knie nog net en tikt de bal corner. Die levert gelukkig niets op. We hebben wel moeite met het extra schepje dat Jodan Boys erop doet, maar we vergeten ook te voetballen. Die paar keren dat we dat wel doen, worden we ook snel gevaarlijk. Maar ja, het begint wel met het winnen van duels en dan aan de bal de rust bewaren. Ik geef het je te doen met zoveel spanning erop. Wij hadden het moeilijk in de 2e helft met het steeds harder wordende spel. Jesse glipt aan de linkerkant langs zijn man en krijgt van achteren gewoon een harde schop. Geen intentie om de bal te raken. Een minuut later krijgt Bik de bal randje middencirkel en hij opent goed naar rechts. De bal is al weg, maar hij krijgt alsnog een harde beuk. We maken het onszelf ook een paar keer moeilijk, maar elke keer weten we het toch weer recht te breien zodat het niet tot echt grote kansen voor Jodan Boys leidt. Tijn speelt tegen een lastige tegenstander, maar blijft gewoon heel rustig naar de bal kijken, pakt hem af en bouwt op. De ‘vriendelijke’ woorden die hij naar zijn hoofd krijgt negeert hij en hij loopt verstandig weg.

Toch is het in deze fase echt heel grimmig en heeft de jonge scheids het logischerwijs lastig. Hij trekt een paar keer terecht geel, maar geeft ons bijvoorbeeld ook een vrije trap tegen terwijl Jodan Boys opzichtig natrapt. Dan gebeurt alsnog waar we bang voor waren. Uit een corner valt de bal ongelukkig bij de 2e paal en ligt de 1-1 ineens in het net. Hopelijk zijn we niet al te veel van slag en kunnen we dit vasthouden of gewoon ons eigen spel weer gaan spelen en de winnende maken. Het is bloedstollend spannend. Vlak voor het einde combineren we eindelijk weer eens en komt de bal uiteindelijk bij Jesse aan de linkerkant. Hij moet de 16 uit om balbezit te houden en kan eigenlijk alleen richting cornervlag, maar daar denkt hij anders over. Schijnbeweging, achter het standbeentje en tegenstander op de vierkant meter het bos is. Zijn voorzet wordt nog net tot corner verwerkt, voordat we gevaarlijk kunnen worden. Jesse neemt de corner en de bal komt in de rebound voor de voeten van Delano. Hij schiet en…. Net geen doelpunt. Jodan Boys weet de bal weg te werken.

Dan is het afgelopen. Jodan Boys baalt en weet wat dit betekent. Wij ook, dus wij vieren feest. Natuurlijk wil je liever winnen wanneer je zo lang voorstaat, maar met een gelijkspel houden we het gat met Jodan Boys op 4 punten en liggen we nog altijd op titelkoers. Klasse mannen. Deze lastige horde hebben jullie knap overleefd. Volgende week mogen we thuis tegen SJC aantreden.

Wouter Stikkelman