Terug naar overzicht

JO13-1: Terugblik eerste seizoenshelft

Terugblik eerste seizoenshelft van de JO13-1

Het seizoen 18/19 voor de 13-1 begon na een intensieve trainingsperiode en het bekendmaken van de uiteindelijk 14 spelers door de trainers Richard en Marco. Het team werd geformeerd uit 4 groepen/teams. Er kwamen spelers van buitenaf, uit de 12-1 12-2 en 11-1.  Na deze bekendmaking werd het seizoen afgetrapt met een bijeenkomst in de skybox bij ADO Den Haag en het bekijken van de wedstrijd ADO Den Haag tegen Fortuna.

Dat de trainers meteen wilden gaan bouwen aan een “team” bleek wel dat daags na het formeren van het team er een oefenwedstrijd gepland wat thuis gespeeld werd tegen ’s Gravensande. Deze wedstrijd eindige in een 3-1 overwinning, een mooie opmaat naar de aftrap van de bekercompetitie uit tegen Den Hoorn.

Deze wedstrijd was een wedstrijd met vele gezichten. De verdiende voorsprong, weggestuurde trainer, frustratie onder de spelers door beslissingen van de scheidsrechter, enorme vechtlust maar helaas en 2-1 verlies.

Gelukkig kon deze nare nasmaak een week later weggespoeld worden met de wedstrijd thuis tegen 2e divisionist TOGB. Met goed spel en inzet en vechtlust werd deze tegenstander met een 4-1 verlies terug naar huis gestuurd en bleven de punten op Westvliet.

undefined

Het weekend erna was het zaterdag de bekerwedstrijd uit tegen SC Excelsior Rotterdam en vergaten de mannen zich te belonen met het verzilveren van kansen en bleef de wedstrijd steken op een 1-1 stand. De zondag was de dag voor een toernooi uit bij blauw-zwart. Dit toernooi werd afgesloten met een 3e plaats daar de finale helaas werd gemist door de beslissing in de halve finale op strafschoppen.

undefined

Op de woensdag erna stond er een oefenwedstrijd gepland tegen ADO Den Haag O12. Een mooie tegenstander in de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd die zaterdag. Deze wedstrijd wed met 3-1 verloren wat een net resultaat is.

undefined

Eindelijk 22-9, de start van de competitie. Sportpark Westvliet was het decor voor de ontmoeting tegen Meerburg. Op het hoofdveld werd deze wedstrijd gespeeld en Wilhelmus liet zien wat de intenties zijn van het seizoen. Met een winst van 3-1 was de competitie begonnen.

undefined

Daarna was het de beurt uit bij en tegen Noordwijk. Met een goede start en een ruststand van 0-1, wilde de mannen meer. Met een uit eindelijk 0-4 overwinning was de 2e wedstrijd ook binnen en 2 gespeeld 6 punten.

undefined

Zondag stond het Haring en Wittebrood toernooi van DoCoS op het programma. Een sterk bezet toernooi met teams uit de 1e,2e en 3e divisie. Hierin wisten de mannen de finale te bereiken en na een 0-0 stand moesten strafschoppen de toernooiwinnaar aanwijzen. Met een mooie 2e plek konden de mannen met trots terugkijken op een mooi voetbalweekend.

undefined

Zoals vele jaren ook dit jaar weer de stadsderby. Wilhelmus-Forum Sport. Forum had 1 doel, damagecontrol. En zochten sporadisch de aanval op en groeven zich in, in de verdediging rond hun eigen 16 mrt gebied. Gelukkig winst de aanvalsmachine 2 keer het doel te treffen en eindigde de stadsderby in een 2-0 winst. 3 gespeeld 9 punten.

undefined

Vervolgens was de streekderby tegen Grf Willem gepland. Helaas begon deze wedstrijd 15 later doordat de scheidsrechter geen parkeerplaats kon vinden voor zijn auto. Met een 7-0 overwinning terug naar sportpark Westvliet, de stand inmiddels 4 gespeeld 12 punten.

undefined

De week erna mochten we thuis Foreholte verwelkomen. Door een zeldzaam moment van onoplettendheid kwamen we op een 0-1 achterstand en werd de veerkracht getest. Deze test werd glansrijk doorstaan door met 1-1 te rusten en uiteindelijk met 2-1 te winnen. 5 gespeeld 15 punten.

undefined

Op een vroeg tijdstip mochten we afreizen naar Woerden voor de wedstrijd tegen Sportlust. Het vroege tijdstip was voor de mannen geen probleem en wisten met een 0-5 overwinning hun intenties duidelijk te maken, 6 gespeeld 18 punten.

undefined

En dan staat de absolute kraker op het programma, nr. 1 tegen nr2 Wilhelmus-Jodan Boys. Beide teams ongeslagen en de volle buit. Wie trekt aan het langste eind. Na een spetterend begin en een ruststand van 4-1 werd de uiteindelijke 4-2 eindstand bereikt en was een gaatje geslagen van 3 punten. 7 gespeeld en 21 punten.

undefined

Na deze kraker konden de mannen wederom vroeg afreizen naar Noordwijk voor de wedstrijd tegen SJC. Zou de wedstrijd doorgaan gezien de rijp op het kunstgras. Maar de KNVB-scheids vond het goed bespeelbaar dus lekker ballen onder een strakblauwe lucht. Kenmerk van deze wedstrijd, de keeper van SJC was de man of the match en wist de schade beperkt te houden op slechts 1-3. Maar 8 gespeeld en 24 punten.

undefined

Op woensdag was de oefenwedstrijd uit bij en tegen Westlandia. Dit uitermate sterke team staat bovenaan in de 2e divisie en strijd om promotie naar de 1e divisie. De mannen kregen training in effectief veldbezetting en het bewegen met en zonder bal. Met een score van 8-1 werd deze “training” afgesloten

undefined

De 9e wedstrijd was thuis tegen RKAVV, mede streekgenoot uit Leidschendam. De wedstrijd werd gespeeld op veld 4. De aanwezige weten wat dat betekende. Met fysiek goed voetbal werd deze wedstrijd in het voordeel van Wilhelmus beslecht met een score van 5-0. Prima uitslag gezien de omstandigheden. 9 gespeeld en 27 punten

Zondag 25-11, het ADO-partner netwerktoernooi. De mannen hadden de trainers duidelijk gemaakt. We gaan voor de volle winst en we willen in het Cars Jeans Stadion spelen. Dat was de inzet van toernooiwinst. De “finale” spelen in het Cars Jeans Stadion tegen ADO Den Haag. De mannen voegde daad bij het woord en wisten het toernooi te winnen en daarmee spelen ze de “finale” in het voorjaar tegen ADO Den Haag.

Wedstrijd nummer 10. Thuis tegen RCL. Nou dat was by far de minste wedstrijd van het seizoen. Iedere topploeg heeft weleens een moment/wedstrijd wat totaal niet loopt. Dit was de onze. Maar wat is het dan ongelooflijk knap dat je minst wedstrijd wel naar je toe weet te trekken met de mager winst van 1-0, wel de volle 3 punten. 10 gespeeld 30 punten

undefined

Wedstrijd 11 en de laatste voor de winterstop. Uit bij en tegen Katwijk, die eveneens een goed reeks kent en de nummer 2 Jodan Boys hun 2e verlieswedstrijd van het seizoen hebben bezorgd. Wilhelmus gehavend door lichte blessures en van griep herstellende spelers kwam binnen 7 minuten op 3-0 achterstand. Nu werd pas echt de veerkracht en mentaliteit getest. Na een 3-1 ruststand werd de in de 2e helft de weggezocht naar tenminste een gelijk spel. Door vechtlust, inzet en wilskracht werd deze topper in een 3-3 beslecht, waar Wilhelmus de morele winnaar was van deze topontmoeting. 11 gespeeld en 31 punten.

undefined

 

undefined

De eerste seizoenshelft werd afgesloten met een avondje eten met ouders en speler bij Fratelli’s in Voorburg en als ballenjongens bij de wedstrijd van ADON Den Haag tegen de Graafschap. Waarbij 1 van de ballenjongens het publiek wist te animeren, daar waar de spelers op het veld dit nalieten.

 undefined

undefined

Deze week de laatste trainingen en mogen de mannen 2 weken “uitrusten”. Maandag 7 januari starten de trainingen weer en op zaterdag 12 januari staat de eerste oefenwedstrijd alweer op het programma tegen een hele mooie (BVO)tegenstander.

Namens alle spelers, trainers, teammanagers en ouders van de JO13-1 willen wij iedereen fantastische feestdagen toewensen en een mooi en sportief 2019!