JO13-1 succesvol op het DoCoS Haring en Wittebroodtoernooi

Op deze met zonovergoten zondag stond er een toernooi op de agenda voor de 13-1 en deze werd gehouden in Leiden. Het Haring- en Wittebroodtoernooi. Dit toernooi staat bekend om een sterk deelnemersveld. Er doen teams mee uit de 1e, 2e en 3e divisie en hoofdklasse. Wilhelmus kwam uit in poule B met de volgende deelnemers: Quick, Meerburg, Foreholte, Volendam(BVO) en UVS.

De 1e wedstrijd was tegen Quick, welke uitkomt in de eerste divisie en een mooi graadmeter was voor het team. De eerste 2 min waren voor Quick, waarna Wilhelmus alle schroom van zich afgooide en gewoon lekker voetbal speelde. Met slechts 1 gevaarlijk moment voor het Wilhelmus doel en een paar kansen voor Wilhelmus bleven beide teams in balans met een 0-0 stand. Een mooi begin

De 2e wedstrijd was tegen Meerburg. En ja voor de trouwe en oplettende lezers was dit de 3e ontmoeting in 3 weken met Meerburg. Het was een waar doelpuntenfestijn voor de toeschouwers waarbij de eindstand 5-2 werd in het voordeel van Wilhelmus.

De 3e wedstrijd was een ontmoeting met Foreholte welke ook in de competitie een tegenstander is, dus een mooie ontmoeting. Na een beetje aftasten van beide kanten zetten de mannen van Wilhelmus aan en trokken deze wedstrijd met een 2-0 overwinning naar zich toe.

Na deze 3 wedstrijden mochten de mannen genieten van een door de organisatie aangeboden lunch met uiteraard, o.a. haring en wittebrood. Hierna hadden de mannen even tijd om de lunch te laten zakken en zich op te maken voor de wedstrijd tegen Volendam.

De 4e wedstrijd was dus tegen Volendam. Een lekker voetballende ploeg welke uitkomt in de 1e divisie. Door goed het eigen spel te spelen en zich niet te laten overbluffen wist Wilhelmus deze wedstrijd met een klinkende 4-0 overwinning op te eisen.

De 5e en laatste poulewedstrijd was tegen het in de 3e divisie uitkomende UVS. Ook hier weer trakteerde de mannen van Wilhelmus de toeschouwers op een waar doelpuntenregen. Het werd maar liefst 6-0.

Na een vlugge blik op de ranking bleek dat Wilhelmus als poulewinnaar de halve finale mocht spelen tegen de nr. 2 uit poule A. Dit bleek Voorschoten ’97 te zijn. Deze 1e klasser heeft dus ook een goede reeks gespeeld, dus benieuwd wat deze wedstrijd kon brengen.

Na het fluitsignaal zetten de mannen van Wilhelmus de toon. De zwart/gele aanvalsbrigade zette de groen/gele uit Voorschoten onder druk. Er werd in de 1e minuut een kansrijke aanval opgezet welke net niet beloond werd met de 1-0. Een 2e combinatie mocht wel tegen de touwen belanden en was de 1-0 daar. Hoewel er wat meer kansen kwamen bleven doelpunten uit en met deze winst konden de mannen zich opmaken voor de finale.

De andere halve finale reeks werd beslist op strafschoppen en daarin bleek Quick de meeste doeltreffende geweest te zijn en de finale was “ Wilhelmus – Quick”.

We mochten dus het toernooi eindigen tegen een tegenstander waar we ook het toernooi mee opende.

De finale brak aan. De mannen waren erg relax en wisten wat ze te wachten stonden. Beide teams speelde volle bak en hier en daar werd er door beide teams heel erg mooi voetbal gespeeld. Naar mate de wedstrijd vorderde zag bij beide kampen enigszins de vermoeidheid intreden. Met een stand waarmee het toernooi en deze wedstrijd begon, namelijk een 0-0 moesten strafschoppen de winnaar uitwijzen.

Hierin was Quick net even doeltreffender en won deze serie en daarmee het toernooi.

Als we terugkijken dan hebben de mannen een fantastische dag gehad. Met 18 doelpunten voor en slechts 2 tegen, de finale gehaald een mooie 2e plaats veroverd en mogen spelen tegen sterkere ploegen uit de divisies hebben de mannen een mooi resultaat neergezet en weer veel geleerd.

Namens de spelers, de trainers en de ouders van de spelers van de JO13-1 willen wij de organisatie van het Haring en Wittebrood toernooi en DoCoS bedanken voor een zeer goed verzorgde en sportief verlopen toernooi. Dat het sportief is verlopen is mede dankzij de wedstrijdleiding die voor iedere wedstrijd scheidsrechters én grensrechters had ingezet zodat er onafhankelijk gearbitreerd werd.

Morgen zijn de mannen training vrij en woensdag waar trainen en zijn de ogen gericht op de volgende competitiewedstrijd.

Kijk hier voor meer foto's