Graaf Willem II VAC JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (0-7)

Mocht u nog eens een betrouwbare weersvoorspelling willen ver vooruit: vraag het Marco. Hij maakt het rooster voor de vlaggers. Een zaterdag diep in oktober, normaal sowieso regen natuurlijk. Maar Marco wist dat het allang: het wordt fantastisch weer. Maar hij wist meer. Hij wist ook dat Graaf Willem de middellijn niet vaak voorbij zou komen en hij dus een enorm makkie had. We hadden ruim de tijd om wat te keuvelen voor de wedstrijd, want de scheids was te laat en daarom begonnen een kwartier later.

Direct na het fluitsignaal werd duidelijk wat voor een wedstrijd dit zou worden: eenrichtingsverkeer richting het doel van Graaf Willem. Kylian zet ff de brommer aan op rechts en rent de hele verdediging het pakhuis in. Hij zet voor en in twee instanties komt de bal bij Bik. Goede schietkans, maar helaas over. Nauwelijks een minuut later is Bik de aangever. Bal op Taylen die scherp begint en vanaf de linkerkant uit een moeilijke hoek de bal met buitenkantje rechts heerlijk over de keeper heen legt. Mooie goal! Dat smaakt naar meer denkt Taylen. Hij is weer weg, kapt naar binnen in de 16 en wordt neergelegd. Duidelijke pingel en die krijgen we dan ook. Delano neemt hem, maar de beste man bij Graaf Willem was duidelijk de keeper. Hij redt katachtig, maar Kylian krijgt de rebound en weer een schitterende reflex van de keeper. Maar Kylian krijgt nog een kans en is er wel klaar mee: BOEM, 0-2! We zijn nog maar kort bezig en de kansen blijven komen. Mark krijgt eerst over links een mooie kans, maar net in het zijnet. En daarna over rechts een vergelijkbare kans, om de keeper heen en…. PAAL. Balen. Dat had 4-0 kunnen zijn in 10 minuten. De verslaggever heeft het drukker dan de vlagger, zoveel is duidelijk. Nu is Mark op rechts erdoor, passt op Taylen. Die kan kiezen, Ilvo vrij op links, maar hij legt terug op Donatien. KNAL, maar hij mag er niet in. Het derde wespendoelpunt kan niet uitblijven toch? Werkelijk waar een schitterende aanval over veel schijven, eigenlijk gewoon zaalvoetbal in de 16 van Graaf Willem, maar we vergeten de bal door het net te rammen. Tijd om adem te halen krijgt Graaf Willem niet. Nu stuurt Sem Jesse weg aan de linkerkant. Hij passeert zijn man in de 16 en wordt neergelegd. Pingel toch zeker? Nope. Slechts een corner oordeelt de scheidsrechter. Die levert niets op en we mogen aan de thee.

De tweede helft begint goed. Bik draait open op het middenveld en stuurt Sem diep. Zijn voorzet lijkt een prooi voor de keeper, maar Mark denkt daar anders over en komt er goed net voor bij de eerste paal en tikt de 0-3 binnen. Een echte spitsengoal. Kijken of we nu kunnen doordrukken en een grote score neer kunnen zetten. Een een-tweetje tussen Ilvo en Jesse leidt tot een schietkans, maar dat wordt net geblokt. Corner dus. Jesse legt hem bij de tweede paal en Dimiani is goed ingelopen en tikt zo de 0-4 binnen. We krijgen zoveel kansen dat dubbele cijfers vandaag haalbaar was geweest. Nu is het Bram die met een schitterende steekpass Delano alleen op de keeper afstuurt. Hij zoekt de lange hoek, maar helaas net naast. De verdedigers komen weinig in het verslag voor, maar dat komt door ons enorme overwicht. Graaf Willem heeft nauwelijks gevaar gesticht. De spaarzame momenten dat ze eruit kwamen, heersten onze verdedigers. Bink was zoals we hem kennen. Sterk in de duels en heel rustig aan de bal. Daley genoot van het zonnetje. Het einde van de wedstrijd nadert. Kunnen we er nog eentje bijprikken? Ja hoor, Tijn verovert de bal en geeft een lange pass op maat op Sem. Hij speelt op Delano en goed door op Ilvo. Hij bedenkt zich niet en lobt de bal heel mooi over de keeper: 0-5

Onze laatste goal is ook een mooie. Jesse kapt naar binnen op links, houdt overzicht en speelt hem op Ilvo. Die opent op Sem. Hij schiet hem via de vingerstoppen van de keeper in de kruising, lekker hoor. 0-6! Bij de uitslagen staat 0-7, dus kennelijk heb ik toch wat gemist.

Mooie overwinning boys. Gewoon nog altijd de volle score. Hard blijven werken en op naar volgende week.

Wouter Stikkelman