DWO JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (0-3)

Daar waar het in heel Nederland code geel zou zijn geweest leek het in Zoetermeer en omgeving echt op code groen. Nagenoeg geen sneeuw was er gevallen en de kunstgrasvelden lagen er groen bij. Dus de 3e oefenwedstrijd in de voorbereidingscyclus kon gespeeld worden en deze keer mochten we naar het Zoetermeerse DWO.

Afgelopen maandag had het team de nodige feedback gekregen over de afgelopen 2 wedstrijden en deze feedback mocht vandaag in de praktijk uitgeprobeerd worden.

Vanaf het 1e fluitsignaal legde Wilhelmus DWO hun wil op. De thuisploeg stond onder druk op eigen helft en had zeer veel moeite met het spel van Wilhelmus. Dit bleek al snel na 5 minuten dat de openingstreffer gemaakt kon worden en dat DWO nog nauwelijks op de helft van Wilhelmus was geweest. De ene na de andere aanval van Wilhelmus werd opgezet en wisten hiermee de thuisploeg aardig vast te zetten op eigen helft. Al snel na de 0-1 mocht de 0-2 gemaakt worden.

Een fantastische aanval werd niet beloond met de 0-3 omdat een DWO-verdediger op het laatste moment de bal van de lijn wist te halen. Maar de toon was gezet. Even later werd de 0-3 afgekeurd door de grensrechter wegens buitenspel, maar iedereen wist dat deze niet lang kon uitblijven. Na wederom een mooie aanval lag de verdiende 0-3 in het doel.

I.o.m. beide trainers werd en slechts 5 minuten pauze gehouden op het veld, i.v.m. de “ kou” en eventueel opvriezen van het kunstgras.

In de 2e helft probeerde de trainers een andere opzet uit en leverde wel hele mooie aanvallen op maar helaas geen doelpunten. DWO is slecht 1 keer “gevaarlijk” geweest, maar deze aanval werd al snel vakkundig onschadelijk gemaakt.

Met een mooi resultaat op zak en weer voldoende stof voor de trainers werd het Zoetermeerse achtergelaten en kunnen de mannen vrijdag weer lekker trainen en zaterdag de 4e oefenwedstrijd te spelen. Laten hopen dat het dan nog steeds code groen blijft!!!