DSO JO 13-1 - Wilhelmus JO13-1 (0-3)

De trainersstaf had voor deze zaterdag in de krokusvakantie een oefenwedstrijd ingepland tegen 3e divisionist DSO. Een club met van oudsher sterke teams is een mooie tegenstander om tegen te spelen.

Op het hoofdveld onder aangename omstandigheden, met het voor oudgediende die vaker op DSO zijn geweest bekende windje, mocht de wedstrijd aanvangen. Wilhelmus speelde hun eigen spel en zette DSO gelijk vast op eigen helft. Diverse aanvallen werden opgezet en DSO moest achteruit voetballen. De 1e 10 minuten gaven een beeld van een aanvallende Wilhelmus en een verdedigende DSO. Wilhelmus creëerde in de 1e 20 minuten veel kansen maar wisten deze nog niet te verzilveren tot een doelpunt. In de 28e minuut werd een mooie aanval over rechts wel bekroond met de verdiende 0-1, wat ook de rust stand wasTerugkijkend op de 1e helft had Wilhelmus 5 echte kansen gecreëerd en 1 weten te verzilveren en een aantal keer de DSO-keeper kunnen testen. Zo belandde een vrije trap net op de lat en rolde de andere kansen net naast het doel. We weten dat de trainer hierop de jongens scherper gaat zetten voor de 2e helft.

De 2e helft kan aanvangen en de wind was nu in de rug. Wellicht zou dat het verschil kunnen zijn t.o.v. de 1e helft. Het speelbeeld was gelijk aan de 1e helft een aanvallend Wilhelmus tegen een verdedigende DSO. Gezegd moet worden is dat DSO wel wilde voetballen en niet alleen de lange bal speelde.

Al snel werd de 0-2 gemaakt door een fantastische aanval over de rechterkant die door de linksback op een fraai manier via de binnenkant paal werd ingeschoten.

DSO kwam 1 keer gevaarlijk voor het Wilhelmusdoel maar de verdediging samen met de keeper wisten deze aanval snel onschadelijk te maken. Met een snelle spel hervatting over 3 spelers lig de 0-3 al gelijk in het DSO-netje. Een mooi schoolvoorbeeld van snel omschakelen.

De scheidsrechter floot niet lang daarna af voor einde wedstrijd. De trainers hebben weer e.e.a. kunnen zien en uitproberen en kunnen de komende week hierop verder trainen in aanloop naar de hervatting van het laatste deel van de competitie.