Druk voetbalweekend voor de JO13-1 (1-1 & 3e plek)

Dit weekend stond in het teken van een druk voetbal weekend. Zaterdag stond de 3e bekerwedstrijd op het programma en deze keer mochten we aantreden bij en tegen de amateurtak van Excelsior Rotterdam. Aangekomen op het complex speelde de BVO-teams en de amateur door elkaar heen en was het toevalligerwijs ook een weerzien met Ilja welke dit zijn seizoen zijn transfer naar de BVO tak van Excelsior.

De uitslag van deze wedstrijd was 1-1.  Als we deze wedstrijd kort moeten samenvatten dan kunnen we stellen dat deze wedstrijd een wedstrijd is dat er veel kansen gecreëerd waren maar dar we veel het witte ijzer van de paal en de lat hebben mogen raken. En slechts 1 keer de touwen. Hoewel we vooral in de 2e helft het betere van het spel speelde beloonde de jongens zichzelf niet.

Op zondag stond het JO13 toernooi bij Blauw Zwart op het programma. Met in totaal 5 wedstrijden te spelen konden de mannen weer lekker wedstrijdritme opdoen in een mooi sterk deelnemersveld.

De 1e wedstrijd mochten de mannen het tegen de in de 3e divisie uitkomende ARC opnemen. De mannen speelde met veel inzet en met goed positiespel alleen leek het wel of de tendens van gisteren werd voortgezet. Veel ballen op de paal en lat. Gelukkig werd het doel wel gevonden waardoor de 1e pot met 1-0 werd gewonnen.

De 2e wedstrijd was tegen HVV, welke eveneens in de 3e divisie uitkomt. Ook hierin was het beeld gelijk aan de1e wedstrijd. Het betere spel spelen maar veel kansen werden niet tot doelpunt bekroond. Uit eindelijk werd deze wedstrijd wel met 2-0 gewonnen

De 3e en laatste poulewedstrijd was tegen Meerburg. Deze tegenstander zit in dezelfde competitiepoule als Wilhelmus en is de tegenstander volgende week op sportpark Westvliet voor de openingswedstrijd van de competitie. Meerburg speelde een stuk beter dan de andere tegenstanders en hoewel het spel alle kanten op ging bleven doelpunten uit.

Wilhelmus had zich als eerste geplaatst in de poule en mocht het opnemen tegen de nr. 2 uit de andere poule en dat was Wippolder. Deze ploeg was voetballend een stuk minder sterk dan de eerdere team, maar Wilhelmus had moeite met het vinden van het doel. Een eerste kansje van Wippolder viel in het Wilhelmusdoel en Wilhelmus stond achter. Gelukkig werd een nette aanval wel beloond met de meer dan verdiende gelijkmaker, maar de winnende bleef uit waardoor strafschoppen de winnaar moest uitwijzen en het team die de finale mocht spelen. Helaas voor Wilhelmus trok het team ook hierin aan het kortste einde en mocht uiteindelijk dus gaan spelen in de troostfinale om de 3e/4e plaats.

Deze wedstrijd was tegen de gastploeg van het toernooi Blauw Zwart en met het sterke voetbal wat Wilhelmus dit toernooi speelde en het creëren van veel kansen wisten de mannen beslag te leggen op de 3e plek door een 1-0 overwinning.

Kortom, als we dit gehele weekend terugkijkend hebben de mannen lekker veel kunnen spelen, heeel veeel kansen gecreëerd, maar vergat het zichzelf met doelpunten te belonen.

Morgen geen training, maar een rustdag, woensdag een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag op de “de Aftrap” en vrijdag de training voor aanvang van het competitieseizoen thuis tegen Meerburg.

Foto's van Excelsior Rotterdam JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 op Facebook

Foto's van het Blauw-Zwart toernooi op Facebook