Wilhelmus JO12-1 - Zestienhoven JO13-2 (4-2)

Namens alle spelers, staf en ouders van de JO12-1 willen wij eenieder een mooi en sportief 2018 toewensen.

Na alle festiviteiten van de afgelopen periode was het woensdag de 1e training van 2018. Hoewel de winterstop is tot de 1e week van februari duurt, is stilstand achteruitgang en zolang de velden bespeelbaar zijn willen de mannen voetballen. Daarom heeft de trainingsstaf een reeks oefenwedstrijden ingepland in deze periode. Vandaag was de aftrap thuis tegen de JO13-2 van Zestienhoven.

Op een verlaten en door de ochtenddamp op de velden idyllisch aandoend sportpark Westvliet verzamelde de mannen van de JO12-1 zich voor hun 1e wedstrijd van 2018. Binnen in de kantine was het een drukte voor de jaarlijkse klaverjasmarathon, maar op de velden heerste een oase van rust. Nadat de mannen van de trainer in de kleedkamer de nodige aanwijzingen hebben gekregen kon de warming up beginnen.

Na deze warming up kon de wedstrijd om 09.30 aanvangen en werd de oase van rust ingeruild door de wedstrijdgeluiden van een voetbalwedstrijd. De mannen van Wilhelmus kwamen wat stroef uit de startblokken. Wellicht moesten de oliebollen er nog even uit gesport worden. De gasten lieten zien dat ze fysiek best wat aandurfde en schuwde duels niet daar waar de mannen van Wilhelmus dit meer voetballend wilde oplossen. Dit lukt zeer goed met een verrassende actie op het middenveld door de centrale middenvelder die een perfecte pass gaf op de rechtsbuiten die met een mooi schot de openingstreffer 2018 mocht maken en de stand op 1-0 bracht.

De bezoekers wilden zich niet in de kaarten laten kijken en gingen meer druk zetten op de helft van Wilhelmus. Op enig moment werd er aan de rechterkant een aanval opgezet en moest de linksback handelend optreden met helaas een strafschop tot gevolg.

Met een ferm schot onderkant lat werd de gelijkmaker aangetekend 1-1. Wilhelmus ging weer op zoek naar de voorsprong. Een Wilhelmus aanval werd tot hoekschop verwerkt en deze werd half weggewerkt. De keeper van de bezoekers kon het schot wel stoppen maar liet de bal los en de 1e reboundschot belandde op de paal waar vervolgens het 2e reboundschot wel het net trof en de 2-1 betekende. Deze 2-1 was ook de ruststand.

Nadat de mannen lekker binnen even hebben kunnen opwarmen kon de 2e helft beginnen. De bezoekers lieten zien dat ze eigen wel meer wilden en zochten steeds de aanval op. In deze fase waren de bezoekers iets sterker en probeerde steeds meer de keeper van Wilhelmus op te zoeken. Op enig moment lukte dit en konden de bezoekers de 2-2 maken.

Vanaf dat moment werden langzaam de rollen omgekeerd. De mannen van Wilhelmus zochten steeds meer de aanval op en gingen iets meer het voetballend oplossen dan in de 1e helft. Een mooie individuele actie van de linksbuiten luidde een aanval in die de Wilhelmus spits in een zeer kansrijke positie bracht en deze dan ook dankbaar benutte en de 3-2 maakte.

Wilhelmus bleef nu steeds meer aanvallen en een aanval werd tot hoekschop weggewerkt. Het was erg druk in het strafschopgebied van de bezoekers en de verlengde hoekschop vond het hoofd van de lange centrale verdediger van Wilhelmus en deze kopte heel mooi de 4-2 binnen.

Niet lang erna floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd. Zoals eerder geschreven is, is de uitslag niet belangrijk bij oefenwedstrijden. Hetgeen de spelers laten zien geeft de trainers weer stof om op te trainen.

De komende week kunnen de mannen weer flink trainen en kunnen ze zaterdag weer uitkijken naar de volgende oefenwedstrijd op Sportpak Westvliet.