Wilhelmus JO12-1 – Noordwijk JO12-1 (1-1)

Vandaag stond de laatste tegenstander van de najaarspoule op het programma. Alvorens de mannen aan de wedstrijdvoorbereiding gaan beginnen werd er een gezamenlijk teamontbijt verzorgd in de popcorner. Lekker ontspannen met elkaar en de trainers ontbijten.

Na het ontbijt naar de kleedkamer, omkleden en de teamtaken/opstelling en tactiek bespreken. Een rustige warming up en de mannen zijn klaar voor de wedstrijd.

Een wedstrijd die aantrekkelijk kan worden. Onze gasten staan onder ons met 1 wedstrijd minder gespeeld en 3 punten verschil. De top 5 van de poule ligt dicht bij elkaar en zijn qua niveau aan elkaar gewaagt.

De aftrap mocht beginnen en beide teams lieten van zich spreken. Druk zetten en kansen creëren. Het spel bewoog zich in de 1e helft voornamelijk op de helft van Noordwijk en op het middenveld. De gasten uit Noordwijk konden weinig kansen creëren in de 1e helft. Wilhelmus daarentegen was wel de iets sterkere van de 2 teams maar ook niet bij machte om echt door te drukken. Eigenlijk was er maar 1 echte kans voor Wilhelmus in de 1e helft en deze werd helaas niet benut. Met een brilstand werd de rust aangevangen en gezien de tempraturen was het lekker om even naar binnen te gaan.

Hopen dat in de 2e helft wat meer vuurwerk gebracht wordt.

Wederom was het Wilhelmus die het initiatief nam maar de mannen uit Noordwijk lieten zich niet wegzetten. In tegenstelling tot de eerste helft werd er nu wat meer aanvallend gespeeld en speelde het spel zicht wat meer op beide helften af. Dit was echt een wedstrijd waarbij er een doelpunt kan vallen in de laatste minuut bijvoorbeeld.

Wilhelmus begon iets meer de combinatie te zoeken die ook dan lekker liepen en een goede aanval over de rechterflank zorgde voor een echte kans, die ook goed benut werd en de 1-0 was daar.  De bevrijdende 1-0. De bezoekers waren even ontdaan maar bleven voetballen. Hierop werd het spel een klein beetje op de helft van Wilhelmus gespeeld en een spaarzame, zoniet de enige echte, aanval van Noordwijk over de rechter kant werd opgezet. Een afvallende bal werd door de linksbuiten van Noordwijk even buiten de 16 opgepikt en met een ferm schot verraste hij de Wilhelmus keeper die geen goed zicht had op de bal en vaststond. 1-1.

Niet veel later floot de goed fluitende jeugdscheidsrechter Daan Hidskes af voor einde wedstrijd en was de eindstand 1-1. Ieder team begon de wedstrijd met 1 punt en kreeg aan het einde dus ook 1 punt. Een terechte uitslag, maar er had iets meer ingezeten voor Wilhelmus.

Volgende week zaterdag een oefenwedstrijd tegen Graaf Willem Vac. JO12-1 en de week erna de 2e bekerronde en is dan uit tegen RKAVV JO12-1. De komende weken lekker trainen en werken aan de verbeterpunten.