Wilhelmus JO12-1 - Noordwijk JO12-1(april) (6-4)

Vandaag was het hoofdveld op sportpark Westvliet het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen Noordwijk. Deze tegenstander is geen onbekende voor de mannen. Een eerdere ontmoeting eindigde in een 1-1 stand en Noordwijk was bij aanvang van de wedstrijd de koploper.

Na het gelijkspel tegen Lisse tapte mannen vertrouwen voor de wedstrijd en straalde het ook uit. Nadat jeugdscheidsrechter Daan Hidskes voor aanvang wedstrijd floot zette de wespen de toon. Door vol de aanval op te zoeken werden de bezoekers volledig overrompeld. Na 4 minuten was de stand op het scoreboord 2-0 in het voordeel van de jonge wespen. Na 15 minuten was de stand 4-0 na een golf van aanvallen waarbij menig kans werd gemist want het met gemak ook 7-0 kunnen staan.

Op enig moment werd de Wilhelmus spits in stelling gebracht en kon 1op1 op de keepers aflopen en werd onreglementair afgestopt en een strafschop werd gegeven. Echter gaf de grensrechter aan dat het buitenspel zou zijn. Na “professioneel” overleg van de scheids met de grensrechter werd de strafschop ingetrokken vanwege de eerdere buitenspelsituatie. Een volwassen beslissing van deze jeugdscheidsrechter. En iedereen accepteerde deze correctie ook.

Een spaarzame actie van de bezoekers werd in de 16 meter wegens vasthouden door een jonge wesp wel met een strafschop beoordeeld en de bezoekers konden de 4-1 ruststand maken.

Na de rust was het zorg om niet te verzanden in de euforie van de voorsprong maar te blijven voetballen en te domineren. Dit lukte ook door snel de 5-1 te maken. Helaas werd er daarna niet goed en scherp gehandeld en de Noordwijkers mochten de 5-2 maken. Een moment van niet goed staan van spelers na een wisseling van positie en spelers zorgde ervoor dat de Noordwijkers konden terugkomen naar 5-4. Met nog 5 minuten op de klok roken de bezoekers een gelijkspel en zette vol druk. De trainers grepen tactisch is en zetten de boel weer op orde en Wilhelmus was weer de betere van de 2. Een ferm schot, chaos in de Noordwijkse verdediging en de 6-4 lag erin. De voetbal moeders stonden massaal langs de kant te juichen en te springen en zagen dat de klok weg tikte in Wilhelmus voordeel.

Nadat de scheidsrechter floot voor einde wedstrijd was de ontlading groot. Gewonnen van de koploper en hiermee gestegen van plaats 6 naar plaats 2. Dit geeft ook meteen aan dat de top van de poule dicht tegen elkaar aan liggen qua punten en dat het kampioenschap in tegenstelling tot de eredivisie nog niet is beslist. De jonge wespen hebben een pijnlijke prik gegeven aan de mannen van Noordwijk met mooi en strijdlustig voetbal.

Komende week de kwart finale van de KNVB-beker. De mannen zijn er klaar voor.