Wilhelmus JO12-1 - Alphense Boys JO12-3 (3-1)

Van vorige week geen wedstrijd gehad te hebben konden de mannen vandaag aan de slag op sportpark Westvliet tegen Alphense boys. Hoewel deze tegenstander een paar posities onder de jongs wespen staan, wil het niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd zal worden.

Op het hoofdveld onder leiding van jeugdscheidsrechter William Burema kon de wedstrijd beginnen. Beide teams gingen druk zetten waardoor de ruimte vrij klein werden en het erg rommelig uit zag. De bezoekers speelde met een diepe spits, waardoor het leek alsof het speelveld lang werd gehouden, maar dat was niet vaak het geval.

Hoewel de spits regelmatig zich probeerde vrij te spelen werden de spaarzame kansen in de kiem gesmoord door de verdediging en keeper. Helaas lukt het een middenvelder wel om een gaatje te vinden en wist de openingstreffer voor de bezoeker op het bord te zetten. 0-1.

Wilhelmus deed wel wat terug en creëerde kansen maar helaas vielen deze niet tussen de palen waardoor de ruststand 0-1 was.

Na de rust wisten de jonge wespen dat ze een paar tandjes erbij moesten doen om de wedstrijd te kantelen. Kansen werden wel gecreëerd, maar nog niet verzilverd. Hoewel de duels wat fysieker werden en kleine lichte overtredingen over en weer werden uitgedeeld had de jeugdscheidsrechter de wedstrijd goed onder controle. De thuisploeg wist op enig moment dusdanig door te drukken via de linkerkant dat de verdiende gelijkmaker gemaakt kon worden. 1-1.  Nu was het zaak om eroverheen te gaan. Een goede aanval over de rechterkant werd hard op de lat geschoten, maar de rebound was voor de rechtsbuiten en wist de stand op 2-1 te brengen. Niet veel later viel de 3-1 en de toeschouwers zagen de tijd op de klok verschijnen. Na 60 minuten werd er afgefloten en was de winst binnen. Het was een moeizame wedstrijd, die erg stroef verliep en een rommelig aanblik was. Maar ook dit soort wedstrijden heb je erbij in een seizoen en als je dan toch de winst weet te pakken, dan heb dat extra verdiend.

Volgend weekend tijden Pinksteren speelt de JO12-1 een internationaal toernooi verdeeld over 2 dagen. Op zaterdag plaatsingswedstrijden tegen Deense en Duitse teams. Op zondag spelen de mannen de finalewedstrijden. Deze week lekker trainen en vrijdag vertrekken voor een mooi vader-zoon toernooiweekend!!