VVSB JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (2-6)

Vandaag mochten de mannen van Wilhelmus afreizen naar Noordwijkerhout voor de ontmoeting met VVSB. Enigszins met een gekort aan spelers, met 1 wissels, zouden de mannen de wedstrijd starten. We hebben 1 speler die geblesseerd is en hoopt volgende week weer te kunnen trainen en wedstrijden te spelen en 1 speler die ziek geworden is. Maar de mannen vangen dit prima op.

Gisteren na de training hebben de mannen een video analyse gezien van de wedstrijd van vorige week en we zijn benieuwd wat er is blijven hangen.

De thuisploeg mocht de aftrap nemen en de mannen van Wilhelmus lieten snel blijken wat de bedoeling is. De 3 punten naar Voorburg meenemen. Al snel werd het initiatief over genomen door Wilhelmus en de thuisploeg begon langzaam achter de feiten aan te lopen. Wilhelmus kreeg meer de ruimte en zocht nu veel de combinaties op. Door zelf meer ruimte te nemen werd het spel lekker snel en werden er volop kansen gecreëerd. Een mooie steekpass, met een sleepbeweging van de spits werd de keeper gepasseerd en de 0-1 was daar.  Deze werd redelijk snel opgevolgd door een mooie aanval over de rechterkant en met een op maat gegeven voorzet lag de 0-2 er ook in.

Even was VVSB van de schrik bekomen en gaven ze tegengas. Met een goede verdedigende linie van middenvelders en verdedigers werden deze pogingen vrij snel onschadelijk gemaakt. Hierdoor kreeg Wilhelmus de kans op de 0-3 welke ze ook niet onbenut lieten en daarmee met een goed gevoel de kleedkamers konden opzoeken voor de rust.

Na de rust bleven de mannen van Wilhelmus op zoek gaan naar meer doelpunten. Meer doelpunten kwamen er ook alleen niet voor Wilhelmus. Een lange bal werd gegeven door VVSB en door een kleine miscommunicatie van de keeper en een verdediger kreeg VVSB de kans op de 1-3 en maakte hem dan ook

Oké geen ramp. Gewoon doorgaan en zorgen dat de marge weer op 3 doelpunten kwam. Dit lukte ook nadat een fraaie aanval over links middels het goed doorgaan na het schot en voor de afvallende bal te gaan de aanvaller deze achter de keeper kon schieten. De VVSB-keeper had zijn handen vol aan de vuurkracht op doel van Wilhelmus. Hij voorkwam dat er nu al dubbele cijfers op het scoreboord zouden staan.

Een spaarzame VVSB-aanval over de linkerkant werd door de Wilhelmus keeper in 1e instantie prima gepareerd, maar de door de rebound schot van VVSB werd de stand 2-4. Hmmm de mannen van VVSB hebben blijkbaar bij Wilhelmus gezien dat druk zetten kansen creëert?

Even moest VVSB met 10 man spelen, omdat er 3 spelers met een blessure uitvielen en ze ook maar 2 wissels hadden. Al snel konden spelers uit een lager elftal meespelen en was het na 5 minuten weer 11 tegen 11. VVSB hoopte misschien op een gelijkspel, maar deze hoop werd al snel door de Wilhelmus aanval om zeep geholpen door uiteindelijk de 2-5 en de 2-6 te maken.

Een prima fluitentende scheidsrechter floot niet lang na de 2-6 af voor einde wedstrijd. Ziezo de 3 punten gaan mee naar Voorburg. Lekker gespeeld met z’n allen.

Deze week lekker trainen en flink aan de bak met elkaar. Volgende week thuis de ontmoeting met Jodan Boys. Wilhelmus kijkt ernaar uit!