Terug naar overzicht

VV Hillegersberg JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (0-4)

Wat een verschil in temperatuur met vorige week. Stonden we toen te bibberen van de kou, nu voelde je de voorjaarstempraturen opkomen.  Dat betekende ideaal voetbal weer. De mannen mochten dit keer aantreden tegen een onbekende tegenstander VV Hillegersberg. Dit team draaide mee in de Rotterdamse poule en is bekend met fysiek sterke tegenstanders dus is de verwachting dat de mannen flink aan de bak mogen.

Iets later dan de geplande 11.00 uur mocht de wedstrijd aanvangen op een mooi kunstgrasveld en vanuit het eerste fluitsignaal liet Wilhelmus zich zien. De aanval werd gekozen er werd vol druk gezet op de thuisploeg. De thuisploeg had het moeilijk. De coaches stonde driftig te roepen en aanwijzingen te geven aan de spelers om een antwoord te bieden aan de aanvalsdrift van Wilhelmus.

De thuisploeg werd gedwongen achteruit te spelen en hadden bijna steeds iedereen achter de bal, waardoor het voor Wilhelmus lastig werd om een doorgang naar het doel te vinden. Door mooi en strak inspelen van elkaar met mooie combinaties ging het spel van ene naar de andere kant en werd er gezocht naar de opening. Na halverwege in de 1e helft werd er een aanval opgezet via de rechterkant en probeerde Wilhelmus het maar eens via de lucht met een hoge voorzet. Met een heeeeeerlijke volley met het linkerbeen werd deze voorzet bekroond met de opening score. 0-1 Wilhelmus. Dit gaf opluchting, maar nog geen geruststelling. De thuisploeg loerde op de counter en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Maar door goed keeperswerk van de keeper samen met zijn sterk verdedigende verdedigers wisten ze deze counters vroeg in de kiem te smoren. Een enkel verdwaald schot kwam in de buurt van het doel, maar zonder enig gevaar.

De ruststand was 0-1 en met deze stand wisten de mannen van Wilhelmus dat er nog van alles kan gebeuren. Dus de trainers hadden de tijd om tactische tips te geven en te zorgen dat in de 2e helft er meer doelpunten voor Wilhelmus bijkomen.

De 2e helft kon beginnen en de thuisploeg zocht de aanval en via de rechterkant schoten ze op doel. Dit schot trof de paal en de keeper had daarna meteen de bal klemvast. Even de boel weer op scherp zetten en weer doorgaan. Gelijk nam Wilhelmus het initiatief over ging in de aanval. Dit resulteerde in de 0-2 en het publiek kreeg een wat meer rustgevend gevoel met deze stand. Een mooie aanval over meerdere schijven werd opgezet. En er werd ruimte in het centrum gecreëerd. De aanvaller liep met de bal het strafschopgebied in en middels een klassieke overtreding van beide centrale verdedigers van de thuisploeg, een blok zetten en de aanvaller struikelt eroverheen, kon de arbiter van dienst niets anders doen dan de strafschop toekennen.

Zeer beheerst werd deze genomen en onhoudbaar voor de keeper betekende dit de 0-3. Niet veel later wederom een mooie aanval en het schot belande via onderkant lat weer in het veld, maar door goed door/meelopen van de aanvallers werd via de rebound alsnog de 0-4 gemaakt wat ook de eindstand was.

Een mooie wedstrijd onder lekkere omstandigheden zorgt ervoor dat Wilhelmus nu 3e staat in de voorjaarspoule. Komende week weer lekker trainen in de voorbereiding op de volgende wedstrijd aankomende zaterdag.