Sportlust ’46 JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (4-4)

Vandaag was er een vroege wedstrijd gepland uit tegen Sportlust ’46 te Woerden. Deze club ligt buiten de voor Wilhelmus bekende regio en was een ontmoeting op onbekend terrein. Na het oefenduel van afgelopen woensdag wilde de mannen van Wilhelmus graag de 3 punten meenemen naar Voorburg.

De wedstrijd werd gespeeld op een mooi grasveld onder aardige omstandigheden. De regen bleef uit, weinig wind en een redelijke tempratuur.

Wilhelmus mocht de aftrap nemen en lieten meteen zien wat het in huis heeft. Rustig de bal rondspelen met als doel de aanval kiezen. Er werden mooie combinaties gemaakt en de mannen lieten de thuisploeg zien dat de intentie is de 3 punten mee te nemen naar Voorburg. Een mooie aanvalscombinatie zorgde vrij snel voor de openingstreffer en de 0-1 was een feit. De thuisploeg kon tot op dat moment niet veel uitrichten anders dan proberen een aanval op te zetten, maar doordat de posities goed stonden werden aanvallen vrij snel in de kiem gesmoord.

Een onderschepping op het middenveld gevolgd door een snelle counter zorgde voor de gelijkmaker 1-1.

Wilhelmus was door deze gelijkmaker niet van haar stuk gebracht en speelde gewoon het eigen spel. Mooie combinaties, rustig aan de bal en de bal het werk laten doen bracht Wilhelmus via een 1-2 aan de leiding.  Met deze stand werd de rust ingegaan en wetende dat het trainersduo snode plannen smeedt om de winst veilig te stellen.

De 2e helft mocht aanvangen en Wilhelmus pakte direct op waar het gebleven was. Aanvallen en kansen creëren. Dit lukte steeds meer met een beloning dat een schot vanuit het middenveld in het netje van de thuisploeg belandde en de 1-3 voorsprong betekende.

Na deze voorsprong brak er een moment aan van onachtzaamheid en kleine slordigheden. Dit resulteerde in dat de thuisploeg brutaler werd en via een gelukstreffer de aansluitende 2-3 kon maken. Oké nog geen man overboord zou je zeggen. Een spaarzame aanval van de thuisploeg werd tot corner verwerkt en deze werkt niet goed weggewerkt. Een half geraakt schot rolde langs verschillende benen die wel bewogen maar de bal niet raakte waardoor deze via de binnenkant paal de 3-3 betekende. Dat was een domper. Maar als klap op de vuurpijl werd een fraaie en toch wel spaarzame aanval van de thuisploeg beloond met de 4-3 voorsprong.

Nu was het zaak de koppies koel te houden en de Wilhelmus veerkracht te tonen om volle bak te gaan om geen punten te verliezen. In de laatste 10 minuten gooide de trainers er een alles of niets in. Met een paar tactische en risicovolle wijzigingen werd gepoogd de gelijkmaker en misschien wel de winst te pakken. Wilhelmus herpakte zich goed en wist met inzet de zo verdiende gelijkmaker te maken en de 4-4 was een feit. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en eindigde deze zoals hij was begonnen. Een gelijke stand en ieder team 1 punt. De mannen konden hiermee leven, maar vonden wel dat ze eigenlijk zichzelf tekort hebben gedaan door 2 punten te laten liggen. Ook dit hoort bij het proces van opleiden en leren.

Komende week weer volop trainen voor de wedstrijd van volgende week. Deze is thuis op sportpark Westvliet en te gast is HVV. Met deze tegenstander op bezoek kijken de mannen alweer uit naar volgende week.