RKAVV JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 2e Bekerronde (3-4)

Wilhelmus bekert verder

Vandaag onder betere weersomstandigheden dan aan het begin van de week werd op RKAVV-veld 7 de 2e ronde van de bekercompetitie gespeeld. Het was voor veel jongens een weerzien van oud-Wilhelmus speler klas/school/buurtgenoten of zelfs vriendjes. Veel jongens kennen elkaar en was een echte derby.

Na de tos mocht RKAVV de aftrap nemen. Wilhelmus zocht gelijk het initiatief op en wilde dominant voetbal spelen. Dit lukte vrij aardig en de eerste 10 minuten speelde op de helft van RKAVV af. Een aanval van de thuisploeg werd over de linkerkant opgezet door de linksbuiten en met een geplaatst schot over de Wilhelmus goalie heen, die met zijn vingertoppen nog wel de bal raakte kon de voorsprong voor de thuisploeg niet voorkomen. 1-0, wat enigszins tegen de krachtverhouding in was. Niet veel later werd de buitenspelval niet goed uitgevoerd aan de Wilhelmus kant en kon de spits van RKAVV doorlopen op de Wilhelmus doelman, die ver uit zijn doel kwam maar niet bij machte was om buiten de 16 meter de RKAVV spits van de bal te zetten en de 2-0 was daar.

De Euforie was erg groot bij de thuisploeg, maar die hebben dit seizoen nog niet kennis gemaakt met de enorme veerkracht die dit Wilhelmus heeft. Door vooruit te blijven voetballen en door te blijven aanvallen werd al heel snel door de spits van Wilhelmus de aansluitende 2-1 gemaakt. Enkele RKAVV-spelers raakte licht gefrustreerd en daar maakte Wilhelmus dankbaar gebruik van. Door te pushen op de bal en druk te blijven uitoefenen werden er veel kansen gecreëerd. RKAVV werd gedwongen veel spelers achter de bal te houden waardoor het strafschopgebied overbevolkt was. Schoten op doel werden door de keeper of RKAVV-ers tegengehouden. Niet al te veel later werd de verdiende 2-2 gemaakt. Het was zaak voor Wilhelmus om er nu overheen te gaan.

Een voor de eerste helft spaarzame actie van de thuisploeg over de linkerkant werd eigenlijk niet goed afgestopt en de linksbuiten mocht net buiten de 16 een schot op doel plaatsen en verrasten de keeper in de lange verre hoek. 3-2 voor RKAVV.

Met deze ruststand konden de mannen de kleedkamers opzoeken en team tactische aanwijzingen krijgen.

De 2e helft kon beginnen en Wilhelmus had nu het inmiddels lekker aanvoelende winterzonnetje in de rug. Het beeld was niet veel anders dan de 1e helft waarbij Wilhelmus domineerde alleen creëerde het in de 1e fase niet veel kansen. Beide teams wilde winnen en dat bleek in het spel terug te zien. De duels werden wat feller en fysieker en hier en daar werden overtredingen gemaakt, uitdelen en incasseren. RKAVV had veel last van losse veters en struikelde daar wat vaker over. De overigens goed fluitende RKAVV-scheidsrechter heeft 1 keer corrigerend moeten optreden naar de zijkant toe i.v.m. commentaren op de leiding en gelukkig bleven de veters nu wel goed vastzitten.

Wilhelmus zocht naar de gelijkmaker en meer, en RKAVV verdedigde de voorsprong. De laatste fase brak aan met nog 10 minuten te spelen. Wilhelmus zet druk, blijft aanvallen, zocht de combinatie met de vrije man op en werd uiteindelijk beloond met de gelijkmakende 3-3. Voor de 2e maal gaf RKAVV een voorsprong weg en moesten nu ook voor de aanval kiezen. Hierdoor kwamen wat ruimtes en met een fraaie combinatie werd de Wilhelmus spits vrij voor de RKAVV-keeper gebracht. De spits vertelde later na afloop, dat hij graag de spanning in de wedstrijd wilde houden, want vanuit deze zeer kansrijke positie schoot hij vol op de handen van de RKAVV-keeper. Nou dat lukte zeker. De spanning bleef. Met nog enkele minuten te gaan maakte Wilhelmus een einde aan de hoop van RKAVV en werd de uiteindelijke 3-4 erin geschoten met een grote ontlading tot gevolg.

Een laatste wanhoopsdaad van RKAVV met een schot naar voren werd afgevlagd en afgefloten voor buitenspel en de scheidsrechter vond dat ook een mooi eindsignaal en floot voor einde wedstrijd.

Wilhelmus trekt een verdiende, maar zwaarbevochten overwinning naar zich toe en bekert in 2018 voorlopig verder.

Met een overwinning op zak sluit Wilhelmus de eerste seizoenshelft af en kan zich opmaken voor een verdiende winterstop. De trainersstaf kennende zullen de jongens zich niet hoeven te vervellen dat er geen voetbal is en menig oefenwedstrijd is al gepland voor de periode na de kerstvakantie.