Lisse JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (1-1)

Wilhelmus JO12-1  FC Lisse 12-1 1-1

Woensdagavond stond er een competitiewedstrijd op de agenda i.p.v. een reguliere training. Dit keer mochten de boys aantreden uit tegen FC Lisse. Een tegenstander die nu onbekend is. Een eerdere ontmoeting thuis op Westvliet was het decor voor een strijdlustige en felle wedstrijd waarbij de wespen aan het langste eind trokken en waarbij de bezoekers kritiek uitte op de scheidsrechter van dienst. Met dit in het achterhoofd wisten de mannen dat het een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden.

Aangekomen op FC Lisse viel het direct op dat er geen bruisende sfeer hing voor een woensdagmiddag. Geen trainingen, kantine gesloten en weinig volk te bekennen. Een kille bedoening. De wedstrijd werd gespeeld op een mooi grasveld onder best aangename tempartuur.

De wespen mochten de aftrap nemen en van meet af aan trokken beide teams fel ten strijde. Er werden flinke duels uitgevochten op de scherpst van de snede en zorgde dat het spel op en neer golfde tussen beide helften en teams. De overigens goed fluitende jeugdscheidsrechter van FC Lisse had zijn handenvol aan het leiden van het duel en liet voldoende toe om er een enerverende wedstrijd van te maken.

Op enig moment kreeg de thuisploeg een vrije trap even buiten de 16 meter. Deze werd zeer vakkundig en netjes op doel geschoten en totaal onhoudbaar voor de keeper kwam de thuisploeg op de 1-0 voorsprong.

De wespen waren niet ontdaan van deze achterstand en gingen volle bak ertegenaan. Nog even een tandje erbij. Lisse had het even moeilijk en wisten niet goed onder de Wilhelmus druk uit te komen. Met goed combinatiespel werd de Wilhelmus spits in stelling gebracht en deze kon en maakte de verdiende gelijkmaker 1-1. Niet veel later floot de scheids voor de rust. Gezien de donkere wolken die zich aandiende werd besloten om op het veld de pauze te nemen en snel voor de 2e helft te gaan spelen.

De 2e helft mocht beginnen met een aftrap van de thuisploeg. Naar mate de tijd vorderde werd de strijd grimmiger. De aanhang van de thuisploeg begon steeds meer commentaar te leveren op de arbiter en dit werd zichtbaar in het spel. De wespen lieten zich niet van hun stuk brengen en bleven druk zetten en vooruit voetballen. Beide teams hadden handen en voeten nodig in de strijd. Een onpartijdige toeschouwer zou zeggen dat het een mooie, felle en strijdvaardige wedstrijd was. Beide teams kregen volop kansen en schoten gingen vlak voor langs, raakte meerdere malen de lat of de keepers lagen in de weg.

Nadat de wedstrijd door de scheidsrechter werd afgefloten was de stand 1-1 en gezien de kansen, strijd en inzet van beide teams is dit een zeer faire uitslag.

De mannen hebben enorm hard gewerkt, gestreden en heerlijk sportieve duels uitgevochten. Zaterdag staat thuis de wedstrijd tegen Noordwijk op het programma, een voor de wespen geen onbekende tegenstander. De mannen zullen er klaar voor zijn.