Wilhelmus J011-5 - Graaf Willem II VAC J011-8 (5-2)

Hallo allemaal.

Er is in dit nog zo prille seizoen wel wat gebeurd en veranderd bij ons sterrenteam, zeg!

Om met de hele droevige gebeurtenissen te beginnen: in augustus zijn de oma van Ruby en de opa van Laurens overleden. Heel triest!

Namens iedereen wens ik de families heel veel sterkte.

Op transfergebied valt er ook iets te melden: Rens en Kivin zouden zijn weggekocht door - ik meen - Barcelona (heb ik althans bij geruchte vernomen) en hun plaatsen zijn ingenomen door Kylian en Marijn (oeps, ik hoop dat ik de namen goed spel).

En er is een extra training ingelast, namelijk op de maandagmiddag. De eerste maandag training werd gegeven door ons aller Theo, de opa van Teun. Die had voor de gelegenheid een paar héle snelle en sexy voetbalschoenen gekocht. Je hoefde geen expert te zijn om te zien dat je dit soort professionele schoenen echt niet voor €9,99 koopt bij bijvoorbeeld de Favoriet!

Op 2 september was het dan eindelijk weer zover.

Iedereen was inmiddels blij dat die vervelende vakantie eindelijk achter de rug was en dat men gelukkig weer aan het werk kon. Onze sterren mochten de wei weer in en traden aan tegen Graaf Willem II Voetbalvereniging Aloysius College J011-8, afgekort Graaf Willem II VAC.

Flip werd bereid gevonden om te gaan fluiten. Ik meende dat ik iemand iets hoorde roepen over een dagbesteding? Menigeen had gehoopt dat Flip zijn roze fluit weer tevoorschijn zou halen, maar helaas: hij had hem in zijn andere pak laten zitten. Met zijn leenfluitsjûh gaf hij het startsein voor de wedstrijd en van het begin af aan werd het duidelijk dat onze kanjers iets moois in gedachte hadden.

Oogstrelende combinaties ontrolden zich voor de ogen van de toeschouwers. Stijn opende de score. Op de achterlijn krulde hij uit stand de bal over de grijpgrage handsjûhs van de keeper van Graaf Willem II Voetbalvereniging Aloysius College (VAC) J011-8. Een prachtig doelpunt. Niet veel later zorgde Bram met een knoepert van een schot vanaf de middenlijn voor 2-0. Nilesh tekende voor 3-0 en hij reageerde uiterst professioneel (niet juichen, koel terug lopen naar de middenstip). Keeper Kylian verrichtte een paar goede reddingen en had een aantal keren alle geluk van de wereld. Ook Ruby, Laurens en Ruben lieten zich gelden op het veld.

Na rust zorgde nieuwkomer Marijn voor de 4-0. Kat in het bakkie dus, gefundenes Fressen. Maar vorig seizoen kwam Graaf Willem II Voetbalvereniging Aloysius College (VAC) J011-8 ook een aantal keren terug uit een schijnbaar verloren positie. Onze kanjers lieten de teugels wat vieren en ja hoor......in no time was het 4-2.  'VAC', riep ik in mezelf, nee hè, VAC gaat het toch wéér niet flikken, dacht ik. Maar nee, gelukkig herpakten onze sterren zich bijtijds en Nilesh scoorde zelfs nog 5-2.

Het was een prima openingswedstrijd met hele fraaie momenten en aantrekkelijk voetbal.

Ik denk dat niemand erop tegen is als we deze mooie en soepele overwinning opdragen aan de oma van Ruby en de opa van Laurens........

Tot genoegen,

Die ene Peter de Roos (assistent-manager van Ruby)