Wilhelmus JO11-1 - SEV JO11-1 (7-3)

Vandaag stond alweer de 3e competitie wedstrijd op het programma. Na een heerlijk ontbijt voor onze boys (nog bedankt Nadine, Karin en Debby!) waren de boys er klaar voor. Vandaag was de tegenstander SEV. Geen onbekende voor ons, want eerder hadden wij al in een oefenwedstrijd met 1-9 gewonnen. Dus dachten onze  boys en sommige ouders: dit wordt een makkie. Maar dit bleek een heel ander geval. Je had gelijk Lex over wat je zei: niet onderschatten!

Zoals het in Nederland bijna elke dag gebruikelijk is, was het vandaag ook weer hondenweer. Het kwam met bakken uit de hemel zetten. Vanaf het eerste fluitsignaal zag je gelijk dat SEV hier niet na toe was gekomen om makkelijk de 3 punten cadeau  te geven. Onze boys begonnen wel fel. Gelukkig weer met Syon terug in de basis. Ondanks de vele regen waren de boys veel in de aanval. Maar net zoals de afgelopen wedstrijden het geval was, gingen de ballen er niet in. De scherpte voor de goal moet toch beter boys. Je kon er dus ook op wachten dat SEV op een 0-1 voorsprong ging komen. En ja hoor, een gewone terugspeelbal van onze Winston op Ruben, die wilde hem aannemen maar door de gladheid van het veld (geen kunstgras dit keer) gleed de bal onder zijn voet door zo het goal in. Wat een pech. Gelukkig werden onze boys wakker en bracht Guus de stand snel op 1-1. Vlak daarna maakte Guus ook gelijk maar de 2-1. Even later gaat wederom Guus alleen op de keeper af ging, maar hij is niet zelfzuchtig en speelt de bal breed op Vince die de 3-1 binnen tikt net voor rust.

We gingen er allemaal voor zitten, niet letterlijk want de regen kwam nog met bakken neer uit de hemel en we leken wel een stel verzopen katten. Na rust gebeurde er iets met onze boys. Het leek wel of ze betoverd waren door de boys van SEV. Niks lukte meer en na pak hem beet 5 minuten werd het 2-3 en zelfs 3-3. We hebben het er verder maar niet meer over. Gelukkig herpakten onze boys zich en zetten ze SEV steeds meer vast op eigen helft. Onze middenvelders Fedde en Jesse wonnen elk duel en Winston, Stijn en Syon waren heer en meester. Het kon ook echt niet lang duren dat we weer op voorsprong zouden komen. Alleen wat duurde dat lang zeg aan de kant. Dat Syon net terug van een blessure ook het veld moest verlaten was ook een domper. De tijd begon steeds meer te dringen en gelukkig, nu was het Ilvo die na een slimme pass van Guus goed aannam en behendig de 4-3 binnen werkte. Het verweer van SEV was hiermee gebroken. Hierna was het Vince en nogmaals Guus die de 5-3 en 6-3 binnen tikten. Er was nog 1 voorhoedespeler die niet gescoord had, onze Milan. Jammer genoeg had hij veel pech, net naast en zelfs na een schitterende de aanval met een hakje van Ilvo naar Milan schoot hij ook nog tegen de keeper aan. Toen nog een bal van de lijn afgehaald werd wist hij het niet meer. Hij werd er letterlijk gek van maar net voor tijd was het toch Milan die de eindstand van 7-3 op het bord zette. Wouter, bedankt voor het fluiten, top.

Na 3 wedstrijden 9 punten en koploper in de Hoofdklasse. Volgende week geen programma, daarna Katwijk voor de beker en dan pas RKDEO.

Uw verslaggever ter plaatste,

Perry