Wilhelmus JO11-1 - DWO JO11-1 (7-1)

Na de verloren wedstrijd tegen Graaf Willem 2 Vac van vorige week moesten we zien ons vandaag te herstellen. DWO was de tegenstander. Die staan onderaan, maar hebben een paar keer maar net verloren. Zeker niet onderschatten dus.

Gelukkig lijkt daar geen sprake van. We beginnen goed en het eerste schot van de wedstrijd is voor Syon. Helaas net naast. Even later krijgen we onze eerste corner. Vince slingert hem goed voor de pot en Winston slaat zijn hoofd tegen de bal, lange hoek en… PAAL! De rebound is voor Ilvo, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Spektakel gelijk, maar geen goal. Vince begint aan een mooie actie over rechts en schiet in de lange hoek, hoog, maar PATS, lat! Wat een pech zeg. Nu zet Ilvo goed door over links en hij passt goed op Guus. Zo’n kans moet je Guus niet geven, GOAL. 1-0 voor ons. We blijven veel beter, maar we maken de kansen niet af. En hoe luidt dan de aloude voetbalwet? Precies. Letterlijk het eerste schot op doel van DWO zeilt erin via Ruben. 1-1 dus. We gaan wel gewoon door. Een lange bal verlengt Milan en Guus neemt hem mee met zijn hoofd, maar zijn schot raakt de paal. Even later is Ilvo weg op rechts en hij ziet Milan vrijstaan bij de tweede paal. Met een goede lage voorzet op maat bedient hij Milan en die doet het goed met zijn binnenkant in de lange hoek. 2-1! Jesse gaat de 1-2 aan met Guus en haalt hard uit in de korte hoek, maar de bal schampt de kruising. Tjonge, als het doel toch 10 centimeter groter was geweest, dan had het al 6-1 gestaan. Kort daarna haalt Jesse de achterlijn en houdt zijn tegenstander goed af, vervolgens overzicht houden en terugleggen op Guus. Hij denkt niet na en haalt gewoon gelijk de trekker over. De keeper is kansloos en het is 3-1! Een wat meer veilige marge, maar het scheelt niet veel of we krijgen een doelpunt tegen. Een enorme kans wordt door DWO gemist. We creëren veel kansen, maar ons spel is best wisselvallig. We veroveren de bal op de helft van DWO. Fedde speelt zijn man uit en legt hem voor zijn rechter. Van ver haalt hij hard uit en de bal vliegt werkelijk schitterend in het doel. 4-1! Niet veel later krijgen we een penalty na hands van DWO. Guus gaat achter de bal staan voor zijn derde van de ochtend. Hij schiet hem feilloos met de binnenkant in de hoek. 5-1 en we mogen aan de limonade.

Ons spel in het begin van de tweede helft is best aardig, maar we creëren wat minder kansen dan de eerste helft. Jesse vindt het wel tijd voor zijn eerste doelpunt van het seizoen. Na een combinatie door het centrum krijgt hij de bal met een stuitje en hij neemt de bal op zijn pantoffel. PATS, onderkant lat en eruit. De rebound is voor Guus, maar die schiet hem over. Achterin wint Stijn weer zijn duel en zo komt de bal bij Ilvo. Die ziet Jesse vrijstaan en speelt in. Jesse staat alleen voor de keeper en hij maakt geen fout, binnenkant in de hoek en het is 6-1. Hij schreeuwt het uit van blijdschap. Het laatste doelpunt van de middag is voor Vince, maar het halve team heeft de bal geraakt. Fedde passt binnendoor op Ilvo. Hij schiet, maar zijn schot wordt gehouden. De rebound is voor Guus, maar die test nog een keer het aluminium, de paal deze keer. Maar de bal komt voor de voeten van Vince en die haalt verwoestend uit in de lange hoek. Binnenkant paal, maar nu een keer via de paal erin. 7-1!

Een mooie overwinning jongens. Volgende week spelen we tegen koploper HVV een pittig potje. We kunnen echt van ze winnen als we er allemaal hard voor werken en het voetbal spelen dat we kunnen spelen. We gaan ze gewoon oprollen jongens!

Wouter Stikkelman