Terug naar overzicht

sv Nootdorp JO11-1 - Wilhelmus JO11-1 (1-1)

Er dreigde een afkeuring, maar we mochten vandaag gelukkig aantreden. Nootdorp uit. Eerder dit jaar wonnen we hier knap met 5-2. Toen hadden we in de eerste helft mazzel dat het nog 0-0, maar speelden we een puike 2e helft. Eens kijken of we dat vandaag een vervolg konden geven. Het is koud, maar de zon breekt door. Heerlijk wintersportweer eigenlijk. Maar ja, we gaan toch echt voetballen. Milan is helaas geblesseerd, maar Sem uit JO10-1 helpt ons uit de brand, klasse!

We komen in het begin maar moeilijk in ons spel.  Dat komt omdat we veel duels verliezen. Aan opbouwen komen we ook maar moeizaam toe. Als we de bal dan aan de voet hebben, zijn we angstig en passen we vaak onzuiver in. Of we laten ons te makkelijk het kaas van het brood eten door Nootdorp. En dan krijg je het moeilijk, want we komen nauwelijks van onze eigen helft af. Nootdorp krijgt dan ook de nodige mogelijkheden, maar gaat daar gelukkig slordig mee om. Ruben redt goed op een hard schot. En een andere grote mogelijkheid wordt over geschoten. Naarmate de eerste helft vordert, komen we iets beter in de wedstrijd. Syon gaat duels winnen op het middenveld. We breken door op links. Vince passt op Ilvo en loopt zelf goed door. Ilvo ziet het en legt de breed mooi breed op Vince. Een grote kans, Vince schiet hard, maar de keeper kan redden. Het levert wel een corner op. Na de afgeslagen bal wint Jesse zijn duel en zo komt de bal bij Winston. Hij kan vrij uithalen, maar schiet net naast. Zoals ik al zei lukte het opbouwen niet zo goed vandaag. Dan moet je maar een keer de lange bal spelen. Ruben doet dat dan ook en we winnen nu wel een aantal duels. En dan zie je dus dat je kansen krijgt. De bal komt op linksbuiten bij Sem. Hij kapt naar zijn linker er kan daardoor met zijn goede rechterbeen uithalen. Heerlijk schot, over de keeper, maar…. PATS! Lat! Pech zeg. De volgende kans is ook weer voor ons. Maarten krijgt de bal en schiet van afstand. Heerlijk op de pantoffel, weer over de keeper, en weer: PATS! Lat! Heerlijk geluid, maar daar hebben we niets aan. Wat een pech. We verdienen eigenlijk wel een goal nu. Onze volgende aanval. Guus geeft een mooie bal op Ilvo, die weg is op rechts. Hij denkt niet lang na en schiet van afstand, maar de keeper kan stoppen in de korte hoek. De corner leidt tot een scrimmage voor de goal van Nootdorp. Jesse verovert de bal op de achterlijn, legt hem breed voor de goal, maar Nootdorp rommelt de bal weg. Omdat we nu wat feller zijn dan in het begin dwingen we ook foutjes af bij de tegenstander. Zo maakt Nootdorp hands en krijgen we een vrije trap op een redelijke afstand. Mooie plek voor Winston. Hij neemt zijn aanloop en schiet… hard, maar wel beheerst en laag. De keeper heeft last van wat spelers voor zijn neus, maar niemand raakt de bal en hij gaat er in de lange hoek mooi in. 0-1 voor ons! Zo gaan we lekker aan de limonade.

 

Rust

 

De 2e helft begint eigenlijk net als de 1e helft. Er worden veel duels verloren en we zijn slordig. Winston maakt op de achterlijn een overtreding op Nootdorp. Althans, dat dacht de scheidsrechter, Winston zelf zegt dat hij de bal speelde. Omdat het schuin van achter was leek het wel op een overtreding. De goed fluitende scheidsrechter gaf dus een strafschop. Die wordt voor Ruben onhoudbaar binnengeschoten en het staat 1-1. Dat maakt ons weer een beetje wakker en niet lang daarna krijgen we een goede kans. Guus krijgt de bal ingespeeld vanaf links en draait goed naar binnen. Hij haalt gelijk uit en krult de bal echt net langs de verre kruising. Zonde zeg. Dat we weer uit een ander vaatje tappen blijkt ook uit het feit dat er bij deze aanval genoeg mensen mee zijn. Guus kon bijvoorbeeld nog breed leggen op Jesse en onze hele laatste lijn staat op de middenlijn. Precies zoals in de 1e helft in onze betere fase. Even later een aanval over rechts. Uit de voorzet kan Fedde inschieten, maar hij maait helaas over de bal heen. Stijn wint op rechtsback veel duels en speelt als zo vaak. Rustig, hij valt niet zo op, maar voert gewoon zijn taak goed uit. We moeten wat vaak wisselen door kleine blessures. Fedde was ziek geweest en wisselde ook een keertje extra. Syon en Vince ook. Dat, tezamen met gewoon een sterke tegenstander, maakt toch dat het toch weer wat rommelig werd. De laatste fase was dan ook voor Nootdorp. We liggen een tijdje zwaar onder vuur. Nootdorp krijgt kansen, maar gaat er slordig mee om. En steeds weten we net een schot te blokken, of redt Ruben. Speciale aandacht voor de laatste save van Ruben. Werkelijk waar een Champions League redding met zijn linkervoet. En vlak daarna is het tijd. Een mooi gelijkspel jongens. Het eerste punt in deze zware poule is binnen.

 

Wouter Stikkelman